ANNONSE
Annonse

BI puster NHH i nakken: – Nå frykter de oss

NHH jublet for seieren i Bergen sentrum, men BI har spist opp nesten hele ledelsen bergenserne har hatt på Nydalen-studentene de siste 15 årene. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

For 15. år på rad var NHH-studentene raskest til fots over fjellet, mellom Oslo og Bergen. Men på to år har Nydalen-studentene kuttet ned bergensernes ledelse med over én time.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2016 kl 18:47

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TORGALLMENNINGEN/BERGEN: Torsdag gikk startskuddet for det 44. Bergensbaneløpet (BBL) mellom Handelshøyskolen BI i Nydalen, og Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen.

Gjennom 105 etapper har studentene fra de to høyskolene løpt fra gråvær og regn i Oslo, til målgang i stålende sol i vestlandshovedstaden lørdag ettermiddag.

Styrene i BBL ved BI og NHH løp sjarmøretappen opp Torgallmenningen sammen. På dette tidspunktet var imiderltid stafetten allerede avgjort, med seier til NHH. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bergensdominans

Det var bergenserne som hadde statistikken på sin side. Fjorten år på rad har NHH vært raskest. Heller ikke i 2016-utgaven av stafetten greide Nydalen-studentene å dra fra. Men de bet betraktelig bedre fra seg enn tidligere.

LES OGSÅ: BBL 2015: BI nær ved å bryte 14 år lang «Bergen-forbannelse»

– Det var jevnere enn noensinne. Det har gjort at stemninge var på topp, og at løperne har blitt ekstra gira. Det er morsommere å ligge likt, enn å være én time bak etter dag to, sier Anine Wictorsen, infoansvarlig for BBL på BI.

Godt jeg vant, for så sliten er det lenge siden jeg har vært🙆🏃🏻 #bbl2016

Et bilde publisert av Silje Louise Tvedte🌸 (@siljelouisetvedte)

Knappet ned med over en time

Ved målgang i Bergen skilte nemlig bare 15 minutter mellom BI og NHH, i NHHs favør. Det er en enorm opphenting på få år.

Styret i BBL BI like etter målgang på sjarmøretappen på Torgallmenningen. Kun 15 minutter skilte NHH og BI i år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fram til for to år siden var nemlig fasit som regel at BI kom i mål én time og tjue minutter etter NHH. I fjor knappet de ned bergensernes ledelse til 40 minutter, før de i år altså kom i mål kun et kvarter senere.

– Neste år har jeg troen på at vi vinner. NHH har skjønt at seiersrekken deres snart står for fall. Jeg snakket med en i staben hos NHH som sa at nå er de redde for at vi tar dem neste gang, sier Wictorsen.

Bergenserne var i ekstase da seieren var et faktum. På Torgallmenningen i Bergen sang de "Viva NHH, Viva NHH!". Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Jo Nesbø på BI i Nydalen: Mye handler om flaks og tilfeldigheter

Stor prestisje

Bergensbaneløpet går mellom Østlandet og Vestlandet, og starter annet hvert år i Oslo og annet hvert år i Bergen.

Etappene er mellom 1,8 og 9 kilometer lange (i år var også en etappe på sykkel). I busser og biler transporteres støtteapparatet og løperne til sine etapper. Underveis er det fest og moro. Men selv om BBL først og fremst er en sosial happening, ligger det også endel prestisje i arrangementet.

– Ja, det gjør det. Det er mange som sprekker under BBL, fordi de virkelig går i kjelleren og gir alt. Jeg måtte bæres ut av Riksveg 7 og inn i bussen etter min etappe, forteller Wictorsen.

Sterkere løpere fra BI

BIs avansement de siste årene kommer etter en målrettet satsing på BBL. I år deltok flere studenter som også er idrettsutøvere. Blant annet vekslet flere skiløpere fra Lyn.

– Jeg tror at mange flere BI-studenter har fått øynene opp for løpet nå. Vi har mange elitestudenter på BI, men det har vært vanskelig å nå ut til dem. Før årets løp opprettet vi et ambassadørteam som skulle nå ut til de beste løperne, forteller Wictorsen, som mener 15 år med bergenshegemoni holder.

– Ja, dette er 15. og siste året de vinner. Det tror jeg.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

¨

Målgang var midt i Bergen sentrum. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse