ANNONSE
Annonse

Bjørgen tror alt er mulig for Mari Eide

Mari Eide (t.h.) var strålende fornøyd med femteplassen under Oslo Skishow forrige torsdag. Langrennsdronning Marit Bjørgen tror Eide kan utrette det meste i sporet. Foto: Christian Fredrik Borg

Mari Eide gikk fra rekrutt- til elitelandsalge etter sist sesong. – Stor forskjell, sier den Kjelsås-bosatte jenta. I Seefeld-VM neste vinter tror Marit Bjørgen alt er mulig, for Mari Eide på skøytesprinten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2018 kl 15:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN / KJELSÅS: Forrige sesong var Mari Eide på rekruttlandslaget, da lagene for kommende sesong ble presentert i april, hadde Eide tatt enda et steg opp.

Nå er hun på elitelandslaget sammen med blant andre Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug.

Selv synes hun det var en stort sprang fra rekrutt- til elitelandslaget:

– Vi har flere media-, sponsor- og markedsoppdrag på elite- enn rekruttlaget. På elitelaget er det mer seriøst, og det er som om hakket er skrudd opp ti ganger. Jeg kjenner flere av jentene godt fra før av, som Ragnhild Haga og Kari Øyre Slind, som jeg har vært på lag med før. Samtidig ble jeg enda bedre kjent med flere av lagvenninne under verdenscupen i vinter, forteller den opprinnelige øystreslidringen.

Mari Edie underveis i Oslo Skishow i Holmenkollen. Foto: Christian Fredrik Borg

Fantastiske steder

Har du noen tips til spesielt fine steder å trene eller besøke til leserne?

– Jeg elsker Lillomarka, og spesielt ved Bralindåsen er det utrolig fint å løpe. En av favorittene er å løpe til Barlindåsen, før så å følge toglinja tilbake mot Kjelsås. Når det kommer til rulleski blir det mange ettermiddagsturer til Solemskogen og Linderudkollen. Naturlignok blir det også en del turer i Maridalen på rulleski, smiler en engasjert Eide til lokalavisa.

– Vinteren var helt fantastisk, og det ble mange turer til Grytelihøgda og over Sinober. Jeg har noen favorittsteder i Lillomarka, lyser 28-åringen opp.

Johaug: – Mye å lære

Therese Johaug var populær blant media etter sin første rulleskikonkurranse på over halvannet år. Foto: Christian Fredrik Borg

Under Oslo Skishow var Therese Johaug tilbake i sin første rulleskikonkurranse på over halvannet år. Etter å ha blitt dømt for brudd på dopingreglene har 29-åringens stått utenfor landslaget siden 2016. I februar kunne Dalsbygda-jenta igjen trene med landslaget.

– Hvordan er det å følge utviklingen til Mari Eide?

– Først synes jeg det er utrolig bra at Mari kom inn på laget, og hun skaper utrolig mye smil, latter og glede i laget. Vi setter stor pris på å ha henne som lagvenninne, smiler Dalsbygda-jenta.

– Det er artig å se utviklingen til Mari, hun har vært med veldig lenge og hatt et mål om å komme opp på landslaget. Selv har jeg mye å lære av henne, hun er rå på fart og hurtighet, fortsetter Johaug til lokalavisa.

Håper på bedringer

Når vi spør 28-åringen om hvordan det er å gå på rulleski på trafikkerte veier som i Maridalen, svarer hun:

– Det er litt dritt å bo på Kjelsås akkurat nå, med så mye arbeid rundt Myrerskogveien. Med kumlokk, sprekker og hull overlat, ønsker jeg meg veldig ny asfalt i Myrerskogveien, og ikke minst at den åpner snart, sier hun og tar en pause.

– Jeg følger med på Nordre Aker Budstikke og håper dere pusher litt på kommunen, ler Eide.
Hun synes også det var dumt at det ble anleggsvei over til Brekke. Hun sukker litt i det hun forteller at det var en av veiene brukte å gå på rulleski tidligere.

Tyske landslaget

– Hvordan fortsetter du treningen nå frem mot sesongen?

– Landslaget skal på en del samlinger fremover, og jeg skal faktisk trene med det tyske landslaget i sommer. Jeg håper på å få ny inspirasjon, så det gleder jeg meg veldig til, røper hun ovenfor Nordre Aker Budstikke.

Krista Pärmäkoski (startnummer 8) og Mari Eide etter Oslo Skishow forrige torsdag Foto: Christian Fredrik Borg

VM i Seefeld

For neste sesong har hun allerede satt seg flere mål. I verdenscupsammenheng har hun en tiendeplass fra Planica i januar som beste individuelle resultat. Hun kom imidlertid på en fjerdeplass i prologen under Tour de Ski 3. januar, men arrangementet ble avlyst og annullert. Landslagssjef Vidar Løfthus sa på NRK at det var livsfarlig å gå. Blant annet blåste trær, mål- og reklameseil over ende i løypene.

– Før VM er det en pallplass individuelt som er målet.

Under VM i Seefeld er det skøytesprinten som står høyest hos 28-åringen. Hennes to favorittøvelser er sprint og 10 kilometer klassisk. Under nettopp VM, i månedsskiftet februar/mars 2019, er begge favorittøvelsene hennes på programmet.

– Sånn sett er jeg heldig, fortsetter hun.

– Realistisk sett er det sprinten jeg må konsentrere meg på underveis i mesterskapet, så får det eventuelt bli en bonus om det går bra på andre distanser.

Johaug og Haga

– Trener du sammen med de andre jentene utenfor fellestreninger med laget?

– Ja, senest nå på lørdag hadde jeg en hardøkt her i Holmenkollen med Therese Johaug og Ragnhild Haga, avslutter en blid Eide.

Bjørgen: – God for alt

Torsdag var tidligere langrennsløper Marit Bjørgen tilbake på plass i Holmenkollen som starter for jentene i finalen. Under NM del 2 i starten av april ble det kjent at hun kom til å legge opp. Bjørgen kan skilte med imponerende 15 OL-medaljer, hvorav åtte er av edleste valør, og 26 VM-medaljer opp gjennom karrieren.

Marit Bjørgen var på plass som starter under Oslo Skishow. Her starter hun ledende Ragnhild Haga. Foto: Christian Fredrik Borg

Bjørgen og Eide kjenner hverandre godt, og har konkurrert i verdenscupen sammen.

– Mari har en god effekt på resten av laget, og som gledessprederen hun er, er det positivt å ha henne på laget, sier tidenes mestvinnende VM-medaljør i langrenn.

– Hva er hun god for?

– Hvis hun kommer til finalen i sprinten i VM kan alt skje, fortsetter Bjørgen til Nordre Aker Budstikke.

21. februar neste år arrangeres favorittøvelsen hennes i VM, sprinten i Østeriske Seefeld.

LES OGSÅ: 31-åringen fra Kjelsås har tatt et viktig valg: Eirik Brandsdal har bestemt seg om framtiden

Marit Bjørgen og Therese Johaug tilbake sammen i Holmenkollen. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse