Ble gulljente til slutt

Bente Arntsen ble nylig europamester i benkpress.

"Ingen" trodde Bente Arntsen kunne nå langt i noen idrett, men nylig sto 31-åringen plutselig på toppen av pallen i EM i benkpress.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2007 kl 20:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sognsvann: ¿ Jeg prøvde mye forskjellig da jeg var yngre, men var ikke akkurat noe stort talent i det jeg prøvde. Da var det absolutt ingen som trodde jeg skulle bli god i noe, innrømmer Bente Arntsen.

Men det skulle likevel vise seg at det skulle bli idrettsstjerne av jenta som er bosatt ved Ullevål stadion. Da Bente omsider fant ut at hun var langt sterkere enn sine jevngamle venninner, var det klart at det var i vektrommet hun virkelig var på hjemmebane.

¿ Jeg var 16 år da jeg prøvde benkpress for første gang ¿ og allerede da løftet jeg 50 kilo. Nå er min personlige rekord 137,5 kilo, forteller 31-åringen.

¿ Aldri vunnet noe før

I europamesterskapet i benkpress i danske Rødby, holdt det for Bente å løfte 130 kilo for å ta gull ¿ og det klarte hun med stil. Dermed ble det norsk jubel i Danmark.

¿ Det var veldig gøy å vinne gull. Jeg har EM-sølv i styrkeløft fra før, men har liksom aldri vunnet noe tidligere, forteller Bente som i alle disse årene har trent jevnt og godt ¿ samtidig med at hun har vært tålmodig.

¿ Å være tålmodig er kanskje det viktigste i denne idretten, fastslår hun.

Høyt nivå i VM

Ullevål-jenta har også deltatt i VM i benkpress dette året, der hun endte som nummer tre. På sikt håper selvsagt Bente å gå helt til topps også i VM, men hun understreker at nivået er utrolig høyt.

¿ I år var det blant annet en amerikaner som satte verdensrekord. Men det er forskjellig fra år til år hvem som er med, så det er ikke umulig at jeg kan klare det en gang i fremtiden, sier Bente Arntsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse