ANNONSE
Annonse

Går for NM-medalje i sprint:

Brandsdal føler seg trygg på VM-plass

Eirik Brandsdal Føler seg ganske trygg på VM-uttaket. Fredag er det NM-sprint på Røros. Foto: CHRISTIAN HAKSØ/ARKIVFOTO

Eirik Brandsdal fra Kjelsås konkurrerer om plass på sprintlaget i Falun-VM mot blant andre to ganger Northug og Ola Vigen Hattestad. Fredag går han for medalje i NM på Røros.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2015 kl 23:04

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØROS: – Jeg kom akkurat inn fra løypa nå. Den ser fin ut, skriver Eirik Brandsdal i en tekstmelding til Nordre Aker Budstikke torsdag ettermiddag.

Fredag skal Kjelsås-gutten til pers i sprintkonkurransen i Norgesmesterskapet på Røros.

Der går han ikke bare for medalje i norgeseliten, men også om plass på sprintaget i VM i Falun, som starter 18. februar.

– Jeg føler meg ganske trygg på VM-laget, men ønsker såklart å gjøre en god figur i morgen. Jeg har trent mye den siste tiden med tanke på VM, så er litt spent på hvordan det slår ut i morgen. Målet i morgen er en medalje, sier Brandsdal til Nordre Aker Budstikke.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Northug-bråk

Sju løpere er aktuelle for de fire plassene på det norske VM-laget i sprint i Falun. Brandsdals konkurrenter er Petter og Tomas Northug, Ola Vigen Hattestad, Pål Golberg, Finn Hågen Krogh og Sondre Turvoll Fossli.

De siste dagene har offentligheten vært vitne til ordkrig mellom Petter Northugs management og landslagsledelsen. Northug ønsket ikke å gå sprinten i NM fordi han hadde oppfattet landslagssjef Vidar Løfshus tilbakemeldinger som at han likevel var sikret plass på VM-laget i sprint.

– Jeg tror nok vi aksepterte at han skulle nedprioritere sprint, men da aksepterte vi samtidig at han nedprioriterte VM-sprinten. Jeg tror ikke helt han har tatt innover seg alvoret i situasjonen. Så enkelt er det, sier Løfshus til NRK.

Northug har derfor avbrutt høydeoppholdet sitt tidligere enn planlagt og stiller til start på fredagens sprint i Røros. Det er det siste av fire kvalifiserende renn før VM.

Brandsdal med de beste resultatene

Brandsdal har de beste sammenlagtresultatene foran sine seks konkurrenter, fra de tre øvrige rennene, med en førsteplass fra Kuusamo, andreplass fra Falun og en sjuendeplass fra Otepää.

Eirik Brandsdal er klar på hvordan han skal overbevise også i NM:

– Jeg skal gå offensivt og være rå i bakkene, det er arbeidsoppgavene, sier han til Nordre Aker Budstik dagen før det gjelder.


HAR DU FÅTT MED DEG DEBATTEN OM SKILØYPENE I OSLOMARKA?

Sindre Wiig Nordby startet debatten: «Dette er ulovlig. Skam dere!»
Bymiljøetaten: – Ok å gå til fots i løypene
Skogseier Løvenskiold: – Ville aldri gått til fots i løypetraseen
Styreleder i Friluftsrådenes Landsforbund: – Blir sjokkert over hva jeg ser i løypene

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse