Brandsdal og Holund kan vinne hver sin cup

KAN VINNE: Eirik Brandsdal (t.v.) kjemper onsdag ettermiddag om sier i sprintcupen i Drammen, mens Hans Christer Holund leder Norgescupen før to renn gjenstår i Harstad. Her de to avbildet i hhv. VM i Falund og NM i Røros tidligere i år. FOTO: RANDI BERDAL HAGEN (VEST-TELEMARK BLAD)/TRYGVE GRØVDAL

Mens Kjelsås' Eirik Brandsdal kan sikre sammenlagtseieren i sprint-verdenscupen i dag, leder Lyn Skis Hans Christer Holund Norgescupen når det gjenstår to renn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.03.2015 kl 13:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

DRAMMEN/HARSTAD: Onsdag ettermiddag går sesongens siste sprintrenn i verdenscupen midt i Drammen sentrum.

Der kjemper «plutselig» Kjelsås-løper Eirik Brandsdal om sammenlagtseieren i sprintverdenscupen.

Brandsdal vant – Krogh disket

Før helgens sprint i Lahti gikk nemlig Brandsdal for at kompis Finn-Hågen Krogh skulle få med seg sprintkula, men så hadde Krogh maks uflaks, samtidig som Brandsdal gikk seirende ut av konkurransen.

– Jeg tenkte egentlig ikke så mye på det. Dette her har vært en gavepakke. Jeg hadde egentlig ikke tenkt så mye på sprintcupen, men skulle sørge for at Finn vant den på lørdag. Jeg gikk i heat med (Federico) Pellegrino og skulle slå ut ham, men da jeg kom til mål og tok på meg klærne så jeg at Finn plutselig var forbanna. Han var blitt disket. Da jeg vant rennet var jeg med i kampen om sprintverdenscupen, sier Eirik Brandsdal til Sporten.com.

Og Brandsdal, som før Lahti siktet mot en pallplass i sprintcupen, har nå los på det øverste trinnet. Med Brandsdals 342 poeng, er det kun 57 opp til Kroghs 399. Mellom de to ligger Pellegrino med 366 poeng.

Sprintfinalene i Drammen starter onsdag kl. 15.30.

Holund mot toppen i Norgescupen

En annen løper som har hatt medvind denne sesongen, er Lyn Skis Hans Chister Holund.

Ikke bare tok han to sølvmedlajer under NM på Røros i januar/februar, han slo nesten alle de VM-utatte løperne i VM-oppkjøringen i Östersund helgen før mesterskapet i Falun, selv om Lyn-løperen selv ikke var VM-uttatt.

Nå kan han imidlertid avslutte sesongen med seier i Norgescupen. Når to renn gjenstår under NM del 2 i Harstad 27. og 28. mars, har Holund skaffet seg en fin ledelse.

Hans Christer Holund sitter i førersetet og har med 492 poeng totalt, skaffet seg et forsprang på 88 poeng ned til Daniel Myrmæl Helgestad i kampen om totalseieren i seniorklassen, skriver Langrenn.com.

I U23-klassen har Lyns Simen Hegstad Krüger, med 474 poeng, et godt grep om tredjeplassen sammelagt.

Seniorenes Norgescup i langrenn består denne vinteren av 13 renn fordelt på Gålå, Gåsbu, Røros, Meråker og Harstad.

Både Holund og Hegstad Krüger er tatt ut til å gå femmila i Holmenkollen førstkommende helg.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse