Bravo, Lyn! Det holdt nesten…

Lyn berget håpet, så vidt, i Senja. Selv om andredivisjonsdrømmen nesten glapp i andreomgang. Bildet fra en tidligere kamp på Bislett. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Bare seier var godt nok for Lyn på Senja stadion lørdag. Og Lyn var gode nok, selv om Senja ga dem kamp til døra. Men det hjalp dessverre ikke at Lyn var best når Ullern tok rotta på VIF2. Nå må Lyn si hei til 3. divisjon i 2016.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.10.2015 kl 15:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SENJA: Senja startet kampen med å vise muskler og ledet etter bare ni minutter. Men så våknet Lyn, overtok initiativet, og tok ansvar for egen fremtid.

Lyn snudde førsteomgang

Det er ingen tvil om at det ble nervepirrende på Senja lørdag ettermiddag.

Like spennende som utfallet i Lyn-kampen, var resultatet av Ullern-VIF2 som ble spilt samtidig på Ullernbanen. Men først skal vi se hvordan det gikk i nord:

For etter 20 minutter hadde Birger Rasmussen hodet først på et innlegg, og headet rett mot mål. Dessverre vartet Senja-keeperen opp med en kjemperedning, som gikk til corner.

De tilreisende bastionærene ante nok at et skifte i kampen var nært forestående, da David Hickson smalt ballen i tverrligger, slik at målet ristet i flere sekunder.

– For et skudd! Det hadde vært mål om det hadde gått under tverrligger, sa Nordlys-kommentatorene, som knapt rakk å puste ut før samme Hickson var på plass igjen.

Et par minutter etter første forsøk limte han nemlig ballen i krysset med et kjempeskudd som curlet og var utenfor Senja-keepers rekkevidde. 1-1 på Senja stadion.

Intenst

Lyn visste godt hva som var i spill. Etter den litt famlende starten hadde spillerne ingen problemer med å motivere seg i kampen mot laget som knuste dem 1-6 på Bislett i vårsesongen. På bortebane var Lyn ubestridt best den siste halvtimen av førsteomgang, og gikk til pause med 1-1.

I andreomgang trengte ikke spillende trener Tresor Egholm mer enn tre minutter før han sendte Lyn i ledelsen. Ballen gikk via et bein, men havnet i mål, og Lyn fikk den best tenkelige starten på andre halvdel.

Her kan du lese om hva Tresor Egholm sa om Lyns sjanser i forkant av kampen: – Jeg vil nødig helle kaldt vann i blodet til folk

Målkalas

Og 14 minutter etter hvilen fulgte Lyn opp, og Jonas Hammer la på til 1-3. Plutselig så alt veldig lyst ut for Lyn.

Men etter 60 minutter fikk Senja dømt straffe, og Isak Furu Krogstad satte ballen elegant inn bak Lyn-keeper Fannar Hafsteinsson.

Lyn spilte med en synlig vilje og intensitet, selv om Senja våknet mer til liv etter reduseringen. Et kvarter senere utliknet Senja til 3-3, og igjen var alt åpent.

Men reddende Moses Mawa viste igjen nesten hva han er laget av da han fem minutter senere kom alene med keeper, og hadde alle muligheter til igjen å ta Lyn i ledelsen igjen. Men innlegget var ikke presist nok, og keeper reddet.

Tre minutter før ordninær tid var ute ble Lyn idømt en, med Senja-øyne, uforståelig straffe, og denne gangen var Moses Mawa mannen som satte ballen i målet for Lyn for fjerde gang, og sikret 3-4-sier til Lyn.

LES OGSÅ: Mangler fortsatt bøssebærere til TV-aksjonen i Nordre Aker

(Saken fortsetter under tabellen)

Se bildet større

Tabellen i 2. divisjon avd. 1 etter 25 runder (Skjermdump Fotball.no)

Vålerenga sviktet

Men det var altså ikke nok for Lyn å ta tre poeng på Senja. De var avhengig av at Vålerenga 2 tok seieren på Ullernbanen. Østkantguttene tok imidlertid ikke med seg storspillet til vestkanten, og Ullern var farligst i en førsteomgang som endte 0-0.

Tidlig i andreomgang gikk Ullern i ledelsen 1-0. Og det ble stående som resultat.

Lyn rykker ned

Dermed er det fortsatt tre poeng opp til Ullern og sikker plass for Lyn. En avstand det nå ikke lenger er mulig å hente inn. For skulle Lyn ta tre poeng over Mjølner i siste runde og Ullern tape mot opprykksklare KFUM i sin siste kamp, er målforskjellen for stor (Lyn må vinne med noe sånt som 18 mål, hvis vi har regnet riktig).

Opphentingen i andre del av årets sesong har vært formidabel, men likevel er det altså 3. divisjon som venter Lyn i 2016.

Og vi siterer igjen Tresor Egholm fra intervjuet Nordre Aker Budstikke gjorde med treneren før lørdagens kamp:

– Å mobilisere til hjemmekampen mot Holmen blir ikke noe problem, uansett hvordan det går mot Senja. Vi er innstilte på å kjempe mot Holmen, og ta med en kjempeboost fra den kampen inn i neste sesong, enten vi går inn i 2. eller 3. divisjon i 2016. Jeg håper publikum vandrer hjem fra Bislett 24. oktober og gleder seg til neste sesong, uansett, sa Egholm, som sammen med makker Aaserud har tegnet kontrakt om å lede laget også neste sesong.

Innhenting av Skeid

Alle rundens kamper gikk til samme tidspunkt denne lørdagen. På Grorud kom Skeid best i gang mot hjemmelaget. Men groruddølene kom tilbake, overtok ledelsen i kampen, før Skeid satte inn giret og vant tilslutt 3-4.

Kjelsås spilte mot Harstad, og måtte se seg slått med stillingen 1-0.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse