Bronsevinnere

 

Det ble tredjeplass og bronsemedaljer til Kjelsås basket under helgens norgesmesterskapet for U-16-lag i Oslo. Aldri før har noe basketlag fra Kjelsås tatt medalje i et NM.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2010 kl 15:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: – Helt fantastisk, synes Lars-Erik Fagernæs og de andre guttene på laget om å slå Gimle fra Bergen i kampen om tredjeplassen under helgens NM på Apalløkka.

– Helt herlig, å greie å vinne en så jevn kamp, og å vite at vi er tredje beste lag i landet. Guttene var med rette stolte av seg selv.

Fra 4. plass på Østlandet

Kjelsås U-16 kvalifiserte seg til mesterskapet gjennom å ta den fjerde og siste kvalifiseringsplassen fra Østlandet under kvalifiseringen før jul i fjor. NM-sluttspillet omfattet de åtte beste lagene fra hele landet, og Kjelsås var som sisteseedet fra Østlandet satt opp i pulje sammen med Asker og Gimle og Loddefjord fra Bergen.

Fredagens kamp mot Asker ble til slutt nøkkelkampen for Kjelsås-guttene, skulle det vise seg. Etter en treg start snudde laget kampen og kjempet seg til en seier med ni poeng. I den neste gruppekampen mot Gimle, førsteseedet fra Bergen, ble det seier med fattige to poeng i en kamp som ga tilskuerne betydelig kortere negler enn de trodde var mulig. Mot slutten skilte det aldri mer enn tre poeng, og kampen ble avgjort av en to-poenger av Lars-Erik Fagernæs og en iskald straffe med to sekunder igjen, signert Jakob Matthiessen. Vill jubel og gruppevinnere.

Om det var jubelen eller utladningen som gjorde den betydningsløse kampen mot Loddefjord til en lidelse, er vanskelig å si, men i alle fall ble det et klart tap i en svak kamp. Kan hende gjorde nettopp den svake kampen sitt til at det var en heltent gjeng som stilte søndag morgen for å forsøke å klå Sandvika i semifinalen. Det greide Kjelsås ikke, til tross for tenningen. Etter en fantastisk åpning fra bærumslaget ble det for tungt, for stort og for godt for Kjelsås. Klart tap mot et veldig godt lag.

Bronsekampen

– Spør Kristin Størmer Steira om hvordan det smaker med fjerdeplasser, ble det sagt i garderoben før bronsekampen. Alle visste svaret på det, og ingen ville ha den smaken. Igjen var Gimle motstandere etter at også de hadde tapt i sin semifinale, mot Bergkameratene fra Kongsberg.

Kampen ble særdeles spennende og jevn. Den ble ikke mindre spennende fra sidelinjen etter at lagets mestspillende, Sondre Haug, gikk ned med overtråkk tidlig i første periode, og lagets ene unge pointguard, Harald Eika Frey, slet med vond rygg og ikke kunne spille så mye som trenerne nok hadde ønsket. Men ingenting tok vekk intensitet, forsvarsjobbing, samspill og nevnte Lars-Erik Fagernæs. I kampen om tredjeplassen tok han fram alt som bor i ham. Det var returer, blokkerte skudd, god forsvarsinnsats og over halvparten av Kjelsås' poeng. Men Lars-Erik vant ikke alene. Etter spesialoppgaver i forsvar tok Stian Berge ansvar mot slutten av kampen og scoret seks poeng på førti sekunder mens kampen sto og vippet. Iskaldt avgjørende. Fem poengs differanse til slutt var mer enn nok til jubelhyl og folkedans fra Kjelsås.

– Sterkt gjort å komme tilbake etter stortap i semifinalen, mente landslagskoordinator Kalle Ossianilsson i Norges Basketballforbund.

– Dere lyktes fordi mange bidro, og jeg var særlig imponert over at laget brukte alle spillerne i alle kampene. Det var virkelig et kollektiv, skrøt den toppidrettsansvarlige. Lars-Erik Fagernæs ble plukket ut til turneringens All Star-lag på fem personer. Fortjent heder til landslagsspilleren.

Resultater:

Gruppespill:

Kjelsås - Asker 84-75,

Kjelsås - Gimle 61-59,

Kjelsås - Loddefjord 36-60

Semifinale:

Kjelsås- Sandvika 44-90

Bronsekamp:

Kjelsås - Gimle 59-54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse