Bronsevinnere

Det ble tredjeplass og bronsemedaljer til Kjelsås basket under helgens norgesmesterskapet for U-16-lag i Oslo. Aldri før har noe basketlag fra Kjelsås tatt medalje i et NM.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.04.2010 kl 15:12

KJELSÅS: – Helt fantastisk, synes Lars-Erik Fagernæs og de andre guttene på laget om å slå Gimle fra Bergen i kampen om tredjeplassen under helgens NM på Apalløkka.

– Helt herlig, å greie å vinne en så jevn kamp, og å vite at vi er tredje beste lag i landet. Guttene var med rette stolte av seg selv.

Fra 4. plass på Østlandet

Kjelsås U-16 kvalifiserte seg til mesterskapet gjennom å ta den fjerde og siste kvalifiseringsplassen fra Østlandet under kvalifiseringen før jul i fjor. NM-sluttspillet omfattet de åtte beste lagene fra hele landet, og Kjelsås var som sisteseedet fra Østlandet satt opp i pulje sammen med Asker og Gimle og Loddefjord fra Bergen.

Fredagens kamp mot Asker ble til slutt nøkkelkampen for Kjelsås-guttene, skulle det vise seg. Etter en treg start snudde laget kampen og kjempet seg til en seier med ni poeng. I den neste gruppekampen mot Gimle, førsteseedet fra Bergen, ble det seier med fattige to poeng i en kamp som ga tilskuerne betydelig kortere negler enn de trodde var mulig. Mot slutten skilte det aldri mer enn tre poeng, og kampen ble avgjort av en to-poenger av Lars-Erik Fagernæs og en iskald straffe med to sekunder igjen, signert Jakob Matthiessen. Vill jubel og gruppevinnere.

Om det var jubelen eller utladningen som gjorde den betydningsløse kampen mot Loddefjord til en lidelse, er vanskelig å si, men i alle fall ble det et klart tap i en svak kamp. Kan hende gjorde nettopp den svake kampen sitt til at det var en heltent gjeng som stilte søndag morgen for å forsøke å klå Sandvika i semifinalen. Det greide Kjelsås ikke, til tross for tenningen. Etter en fantastisk åpning fra bærumslaget ble det for tungt, for stort og for godt for Kjelsås. Klart tap mot et veldig godt lag.

Bronsekampen

– Spør Kristin Størmer Steira om hvordan det smaker med fjerdeplasser, ble det sagt i garderoben før bronsekampen. Alle visste svaret på det, og ingen ville ha den smaken. Igjen var Gimle motstandere etter at også de hadde tapt i sin semifinale, mot Bergkameratene fra Kongsberg.

Kampen ble særdeles spennende og jevn. Den ble ikke mindre spennende fra sidelinjen etter at lagets mestspillende, Sondre Haug, gikk ned med overtråkk tidlig i første periode, og lagets ene unge pointguard, Harald Eika Frey, slet med vond rygg og ikke kunne spille så mye som trenerne nok hadde ønsket. Men ingenting tok vekk intensitet, forsvarsjobbing, samspill og nevnte Lars-Erik Fagernæs. I kampen om tredjeplassen tok han fram alt som bor i ham. Det var returer, blokkerte skudd, god forsvarsinnsats og over halvparten av Kjelsås' poeng. Men Lars-Erik vant ikke alene. Etter spesialoppgaver i forsvar tok Stian Berge ansvar mot slutten av kampen og scoret seks poeng på førti sekunder mens kampen sto og vippet. Iskaldt avgjørende. Fem poengs differanse til slutt var mer enn nok til jubelhyl og folkedans fra Kjelsås.

– Sterkt gjort å komme tilbake etter stortap i semifinalen, mente landslagskoordinator Kalle Ossianilsson i Norges Basketballforbund.

– Dere lyktes fordi mange bidro, og jeg var særlig imponert over at laget brukte alle spillerne i alle kampene. Det var virkelig et kollektiv, skrøt den toppidrettsansvarlige. Lars-Erik Fagernæs ble plukket ut til turneringens All Star-lag på fem personer. Fortjent heder til landslagsspilleren.

Resultater:

Gruppespill:

Kjelsås - Asker 84-75,

Kjelsås - Gimle 61-59,

Kjelsås - Loddefjord 36-60

Semifinale:

Kjelsås- Sandvika 44-90

Bronsekamp:

Kjelsås - Gimle 59-54

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon