Brytekjempe fra Kjelsås

Konsentrert: Audun får tips og massasje av coachen sin i pausen.

Audun Torp fra Kjelsås herjet med motstanderne i helgens Oslo Open i bryting. 22-åringen vant alle sine kamper, og tok sin andre gullmedalje på rad.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Urædds Lasse Henriksen prøver å feste grep på Audun, men 22-åringen fra Kjelsås har full kontroll.

Se bildet større

Overlegen: Audun Torp fra Kjelsås (rød drakt) herjet med klubbkameraten Timann Schwambom i Oslo Open.

Ammerud: – Det er alltid kult å vinne, smiler Audun, som representerer Sportsklubben 09 på Grünerløkka.

I første kamp sto klubbkameraten Timann Schwambom på den andre siden av matta. Det gikk greit for Audun etter en litt treg start.

– Jeg var litt usikker på formen, og jeg var litt rusten i den første kampen. Men det kom seg utover i stevnet, sier 22-åringen.

Helgens Oslo Open var Auduns første skikkelige stevne på mange måneder. I mars ble han norgesmester i Porsgrunn, og etter det han har han bare deltatt i et stevne i Paris.

– Oslo Open er starten på sesongen for meg, og det er deilig å komme i gang skikkelig, sier Audun, som begynte å bryte som 11-åring i Sportsklubben 09.

Overlegen

I de to neste kampene ventet Lasse Henriksen (Urædd) og Bernt Erling Sjølie (Kolbotn). Det ble to lette matcher for Audun, som vartet opp med kast og ruller.

– Det var ikke allverdens motstand, og det var tøffere å vinne i fjor. Da var det tre svensker i vekta mi, forteller Audun.

– Hva er styrken din på brytematta?

– Det er vel kanskje det at jeg klarer å lese og tilpasse meg de motstanderne jeg møter. Jeg klarer å finne ut hva de er dårlige på, sier Audun, som spilte fotball for Korsvoll i yngre dager.

Norgesmester

Målet for sesongen er staket ut.

– Jeg satser på å vinne NM både individuelt og for lag i mars neste år, sier 22-åringen.

Hva med landslaget?

– Jeg har vært litt ute av landslaget i det siste fordi jeg har konsentrert meg om utdannelsen min, forteller Audun, som ble nordisk mester i 2005. Han har også deltatt VM i Litauen etter det.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse