Byttet drakter – igjen

Etter kampen ble alle draktene signert og auksjonert bor til inntekt for Care. Foto: Lyn Media

Lyn samler ikke bare inn penger til seg selv.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.10.2009 kl 10:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kaptein Tommy Berntsen er glad for muligheten til å sette fokus på fattige kvinner i Afrika. Foto: Lyn Media

Se bildet større

Marthe Gerhardsen, generalsekretær i Care, sier i en pressemelding at hun er glad for at Lyn engasjerer seg. Foto: Lyn Media

Se bildet større

Lyn bidro i går til TV-aksjonen på mer enn en måte. Foto: Lyn Media

ULLEVAAL: I fjor brøt Lyn-spillerne en 112 år gammel drakttradisjon da de spilte med rosa sløyfe på brystet for å samle inn penger til brystkreftforskning. I går byttet de ut de røde, hvite og blå draktene igjen.

Denne gangen var anledningen for draktbyttet årets TV-aksjon, som går til inntekt for organisasjonen Care. Dermed var det Cares oransje logo som prydet Lyn-guttas bryst under kampen mot Strømsgodset.

Stolte

Etter kampen ble alle draktene signert av Lyns spillere og auksjonert bort til inntekt for organisasjonens arbeid.

— Lyns hovedsponsor Carrot Communication og klubbens øvrige draktsponsorer har gitt bort eksponeringsplassen på drakten til CARE, noe klubben setter stor pris på. Det betyr at vi kan være med på sette fokus på kvinners rettigheter i verdens fattigste land, en sak vi er stolte av å kunne være med på å fronte, sa Lyns kaptein Tommy Berntsen i en pressemelding i forkant av kampen.

— Kjempesøte

Tidligere denne måneden unngikk vestkantlaget inntil videre konkurs med et nødskrik, etter blant annet å ha satt i gang en storstilt innsamlingsaksjon. I går kunne de melde at det nyopprettede investeringsselskapet Olja Lyn nærmer seg to millioner kroner.

— Det er jo ekstra artig å få med seg Lyn, de har jo blitt veldig flinke til å samle inn penger i det siste, sier Gørill Husby Moore i Care spøkefullt.

— Det var særlig morsomt å ha med Lyns nye norgesmestre (jentelaget U16, red.anm). De var kjempesøte og veldig engasjerte, sier Husby Moore til Nordreakerbudstikke.no.

Ga Mersmak for Care

Målet med årets TV-aksjon er å gi starthjelp slik at verdens fattigste kvinner og jenter kan klare seg selv.

— Det at fotballgutter velger å bruke en fotballsøndag på å sette fokus på verdens fattigste kvinner er veldig flott. Det gir mersmak å ha med seg sånne medspillere, sier Husby Moore.

Lyns gode gjerninger hjalp derimot derimot ikke noe særlig på måltekket.

De tapte 1-0 mot Strømsgodset i går og befestet dermed ytterligere sin posisjon på bånn av tabellen.

Det er ennå ikke klart hvor mye penger laget samlet inn på selve draktauksjonen. Hvem var Lyns beste spiller i går? Ble med å kåre månedens beste spiller på vår spillerbørs.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse