Caroline er i mål

Slapper av: IK Hero-syklisten Caroline Wøien har gjennomført en imponerende sesong. Nå skal hun lade opp til å slå nye rekorder som seniorutøver.

Nydalsjenta Caroline Wøien (18) har krysset mållinjen for siste gang som juniorsyklist. Nå tar hun en velfortjent høstpause, før hun starter jakten på nye triumfer.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Akerselva: Med kun to års seriøs sykkeltrening har Caroline Wøien (18) tråkket seg inn blant junioreliten i Norge. Også internasjonalt har hun satt spor. I hennes siste år som juniorutøver har hun tatt NM-gull i gateritt og tempo. Hun ble tatt ut på juniorlandslaget, og tok en sterk 14. plass i junior-EM på 12 km tempo. Dessuten har Caroline vunnet tempo og prolog i Youth Tour i Danmark, tatt 2. plassen i Jeugd Tour i Nederland, samt hatt ungdomstrøya et par etapper i et ritt i Sverige. En imponerende samling meritter med andre ord.

– Det har gått kjempebra i år. Alt har klaffet veldig bra, smiler IK Hero-syklisten.

– Blir spennende

Nordre Aker Budstikke møter sykkeltalentet i skolegården til Foss videregående, der hun går siste året med almenne fag. Høsten er starten på et nytt skoleår, men markerer altså slutten på sykkelsesongen. Og etter en velfjortjent pause, skal Caroline Wøien ta fatt på sin aller første sesong som seniorutøver. Det ser hun frem til.

– Jeg tror det blir spennende, og gleder meg veldig, sier Caroline. Hun har ikke kartlagt målsetting for neste sesong enda, men noen tanker har hun da gjort seg opp.

– Jeg vil forbedre meg og gjøre det bra. Men jeg må nok bruke noen år på å bli blant de aller beste, summerer ungjenta. Likevel slår hun fast at topp fem-plasseringer burde være innen rekkevidde.

Tråkker som Arvesen

Caroline Wøien startet å trene sykling ved 13-årsalderen, men det var først for to år siden at hun begynte å trene ordentlig. Det har gått fort oppover - eller for ikke å si fremover.

– Jeg tror det er fordi jeg har en god trener. Og så er jeg flink til å gjennomføre treningen, jeg er nok en perfeksjonist, mener Nydals-jenta.

– Hun er veldig målbevisst, og det har gitt resultater, legger en stolt far, Pål Wøien, raskt til. I følge far Wøien har sportssjefen i sykkelforbundet, Steffen Kjærgaard, fattet interesse for datteren.

– Under NM i år fortalte han meg at det talentet han så hos Caroline så han sist hos Edvald Boasson Hagen, og at hun har samme tråkket som Kurt Asle Arvesen, forteller Pål Wøien. Caroline rødmer, men innrømmer at hun syns godordene er stas.

Knuste Norgesrekorden

I tillegg til topp-plasseringer i store nasjonale og internasjonale konkurranser, har Caroline på eget initiativ utfordret Norgesrekorden på 30 km tempo. Sammen med to dommere fra kretsen, samt en håndfull familie og venner, tok hun med seg sykkelen og stilte til "start" på Bispeveien, like ved Tønsberg tidligere denne høsten. Caroline krysset mållinjen på tiden 43.16, og knuste den gamle rekorden på 45.06.

– Det var veldig bra. Gøy at jeg fikk det til, jubler sykkeltalentet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse