Cupbomba smalt på Korsvoll kunstgress

En fornøyd gjeng i Korsvoll-garderoben etter kamp. FOTO: TRYGVE BY

Korsvoll G19 gikk 1. mai videre til 2. runde av junior-NM, etter å ha detonert en ordentlig cupbombe på Korsvoll kunstgress.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2015 kl 14:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Korsvoll vant hjemme over Sarpsborg 08 i junior-NM 1. mai. FOTO: THOMAS BREKKE SÆTEN

KORSVOLL: Korsvoll jr., som til daglig spiller i 2. divisjon, skulle ut å bryne seg mot interkretslaget Sarpsborg 08 som mønstret tre aldersbestemte landslagsspillere i troppen sin.

Sarpsborg tok ledelsen

Kampen startet i et forrykende tempo hvor Korsvoll gikk ut med høyt press på et velspillende Sarpsborg-lag.

Det tar allikevel ikke mer enn ti minutter før G18-landslagsspiller Badr Rahhaoui, sender Sarpsborg opp i en oppskriftsmessig 1-0-ledelse.

Etter dette fortsetter Sarpsborg å trille ball, samtidig som Korsvoll viser seg farlig frem på noen gode kontringer. Det var derfor ikke helt ufortjent at Henrik Bruu Nøttveit banket inn 1-1 etter halvtimen spilt.

Førsteomgangen ebber også ut med 1-1, i en omgang hvor Korsvoll viser gode tendenser på dødball og kontringer, mens Sarpsborg sliter med å finne åpninger i et dyptliggende Korsvoll-lag.

Andre omgang starter forrykende for Korsvoll, hvor nok en farlig dødball finner hodet til Fredrik Lorentsen, og plutselig har Korsvoll snudd kampen. Etter dette fortsetter Sarpsborg å trille ball, uten å komme til de store mulighetene.

LES OGSÅ: Ny Korsvollhall: – Har vi ikke skreket høyt nok?

Drømmetreff fra 20 meter

I det 80. minutt får Korsvoll frispark i farlig posisjon på en av sine mange kontringer. Trym Aamodt Thorbjørnsen tok vare på denne muligheten og banket ballen kontant i tverrliggeren og inn.

Sarpsborg reduserer til 3-2 fire minutter på overtid, men det ender med cup-avansement for Korsvoll.

– Klarte å krige helt inn

– Gutta spilte med hjertet i dag. Vi ble litt slitne mot slutten, men klarte likevel å krige helt inn, sier Korsvoll-trener Joseph Davis.

– Vi har snakket mye om kampen den siste uka og alle har gått i seg selv for å kunne ta ut det beste. Vi var forberedt på krig i dag. Den krigen tok vi. I tillegg klarte vi å holde hodet kaldt og beholde roen i avgjørende situasjoner. Dette er en bragd og nå skal det feires.

LES OGSÅ: Lokalderby på Nordre Åsen: Skeid best, Lyn vant på tribunen

For Sarpsborg 08 ble det en heller trist busstur hjem.

– Det ble for mange pasningsfeil og vi mistet ballen for ofte. Korsvoll var ekstremt effektive, mens vi ikke satte sjansene våre. Sånn er fotballen. Vi klarer ikke å spille den fotballen vi ønsker og når vi prøver å spille på en annen måte får vi ikke til det heller. Vi har havnet i en blindgate, sier Sarpsborg-trener Frode Nøss.

– Ekstremt morsomt

Sportslig leder i Korsvoll, Trygve By, var naturlignok også meget fornøyd etter kampen.

– Det guttene gjør i dag er ekstremt morsomt og samlende for hele klubben. Mange av oss hadde fryktet total overkjøring fra start til slutt, men gutta viser en ekstrem vilje til å krige og klarer samtidig og roe ned spillet når man har mulighet til det. Forhåpentligvis var dette bare begynnelsen på et fantastisk cupeventyr for Korsvoll G19.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse