Da har storstua åpnet!

Det unge skateboardtalentet Mats Hatlem (16) briljerte både med en «Ollie» og « Frontside Air» før han plukket god fart og offisielt brøt snoren til Oslos første spesialbygde skatehall som åpnet i dag på Voldsløkka. FOTO: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg

Torsdag åpnet Oslos nye store skatehall. Men for en del år siden, så var det faktisk forbud mot å skate her i landet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.01.2017 kl 11:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

VOLDSLØKKA: Oslos første skreddersydde skatehall åpnet 12. januar 2017 - ett år etter at de første spadetakene ble tatt.

– Oslo skatehall har et fantastisk nivå på utformingen. Jeg er stolt av at kommunen kan imponere kresne skatere med et helt rått anlegg, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap) i pressemelding om åpningen.

Se bildet større

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap) er stolt av at Oslo kommune kan imponere kresne skatere med et helt rått anlegg. FOTO: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.

Videre ifølge byråden.

– Skating er en stor og betydelig aktivitet i byen, en urban idrett som nå endelig har fått en etterlengtet hall på Voldsløkka. Hallen blir en viktig møteplass for ungdom i hovedstaden.

LES OGSÅ: Første bygget av sitt slag i Norge

– Det er viktig for oss å bygge etter brukernes behov. Gjennom hele planleggingsprosessen har vi vært i tett dialog med skaterne for å forme Oslo skatehall til å bli mest mulig funksjonell. Nå gleder vi oss til å åpne dørene til det som blir en storstue for rullebrettkjørere i Oslo og kanskje for resten av landet, sa direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, i pressemelding i forkant av åpningen.

Se bildet større

Direktør og byggherre i Kultur og idrettsbygg, Eli Grimsby er opptatt av å bygge etter brukernes behov. I hele planleggingsprosessen av Oslo skatehall har Kultur- og idrettsbygg vært i tett dialog og samarbeidet med skaterne om å bygge en mest mulig funksjonell hall. FOTO: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.

LES OGSÅ: Dette blir Oslos største konsertarena!  

Tilpasset nybegynnere og proffe

Oslo skathall er først og fremst en brukshall som skal bidra til å dekke det økende behovet for lavterskeltilbud og selvorganisert idrett.

Se bildet større

Oslo skathall er først og fremst en brukshall som skal bidra til å dekke det økende behovet for lavterskeltilbud og selvorganisert idrett. FOTO: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.

Pressemeldingen forteller videre at anlegget er tilpasset både nybegynnere og proffe. Samtidig tilfredsstiller Oslo skatehall internasjonale konkurransekrav, og vil være et naturlig valg for å arrangere både nasjonale og internasjonale mesterskap.

Var forbud

Videre forteller pressemeldingen at det er nær 28 år siden forbudet mot skating opphørte i Norge - 9. mai 1989).

Se bildet større

Oslo skatehall er først og fremst en brukshall for nybegynnere og proffe, men skal tilfredsstille internasjonale konkurransekrav og vil være et naturlig valg for å arrangere både nasjonale og internasjonale mesterskap. FOTO: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.

LES OGSÅ: Men bare skatere i første omgang som får bruke hallen

Hallen har blant annet bowl, vert ramp og street course.

– Med et helt unikt design. Særlig er bowlen spesiell. Den er bygget opp i plan to og hviler på to trestrukturer. Bowlen er en av svært få i verden som er bygget slik og øker det totale skatearealet med rundt 200 kvadratmeter, ifølge Kultur -og idrettsbygg.
 
Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse