ANNONSE
Annonse

David sendte Lyn ut av cupen

Spissen David Tavakoli - dagens skeidhelt med to scoringer, siste på straffe, etter at han selv ble felt foran Lyns mål. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Store, sterke spissen David Tavakoli er der igjen, og scorer de to målene Skeid trenger for å sende Lyn ut av cupen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2017 kl 08:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE ÅSEN: Det er lenge siden Skeid eller Lyn kunne heve Kongepokalen som cupmestere. Faktisk helt tilbake til 1974, da vant Skeid over Viking. Lyn var i cupfinalen i 2004, men tapte stort mot Brann.

Men likevel, det er noe spesielt når gamle storheter møtes til kamp, og ikke minst til et skikkelig bydelsderby. Som denne siste torsdagen i april.

I forkant hadde Lyn-supportere yppet mot Skeid, og kommentert at Lyn nå var lei av å be seg selv på fest.

Skeidoksene svarte med at de bryr seg fint lite om Lyn har flere supportere enn Nordre Åsen-gutta har – og måtte det beste hjemmelaget vinne.

Lyn suveren i fjor

Men selv om Skeid spiller i en divisjon over Lyn, og gjorde det godt i 2. divisjon i fjor, så var også Lyn ganske så suveren i 3. divisjon forrige sesong. Men nye regler gjorde at det ikke ble noe opprykk for Kringsjå-laget.

LES OGSÅ: Lyn-treneren: Skeid skal få slite med oss!

Skeidtrener Tom Nordlie og Thomas Andre Ødegaard for Lyn, i forkant.

Begge lag hadde også før bydelsoppgjøret og første runden i NM, vunnet sine første seriekamper. Skeid borte mot Nybergsund i Trysil, 1-0, og hjemme mot Vålerenga 2, 2-0. Skeid har ikke sluppet inn noen mål så langt inneværende sesong.

Lyn vant på Bislett mot Tynset i sin første seriekamp, sistnevnte tok først ledelsen. Men så styrte Lyn andre omgang, snudde kampen og vant til slutt 3-1.

Andre seriekamp for Lyn, ble avlyst på vei opp til Raufoss, mandag denne uka. Raufosshallen hadde for mye snø på taket (!).

Spennende til siste slutt på Nordre Åsen, mellom Skeid og Lyn. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Masse folk

Det var kø for å komme inn på Nordre Åsen torsdag kveld. Kaldt, men ingen klager vel når man tenker tilbake på mandagen, da Skeid nærmest spilte i snøstorm mot VIF 2.

Og så var kampen i gang klokken 18.00.

Lyn jubler for utligning. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Skeid scorer

Det tok bare ett kvarter før vertene vartet opp med et kjempemål av David Tavakoli, etter at kaptein Jens Rognved lemper inn ballen foran mål. Der står den store spissen Tavakoli, og gjør et fantastisk mål som kommer til å bli husket lenge.

Lyn nærmer seg

Etterfulgt av to kjappe nye sjanser til Skeid. Før Lyn skyter utenfor mål på en god sjanse i kampens 22. minutt.

Lyn nærmer seg, og er farlige frempå mot Skeid-målet flere ganger, men Skeid kommer også til gode sjanser. Igjen Tavakoli, som var like ved å sette inn sitt andre for dagen i 42. minutt, og ny stor sjanse med Tavakoli involvert igjen, bare ett minutt senere.

Skeid tar mer over i siste del av første omgang.

Men 1-0 står seg til pause for vertene.

Det ble sjanser til begge lag på Nordre Åsen torsdag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bra stemning

Det er bra stemning på Nordre Åsen torsdag kveld, med full tribune. Det er ikke vanskelig å høre supporterne. Både Skeidoksene og Bastionen synger etter tur. Dermed står det 1-1 til supporterne på tribunen. Ikke vanskelig å høre Skeid-trener Tom Nordlie fra sidelinja heller.

Andreomgang

Lyn starter bra i andreomgang, og Skeid lever farlig på 1-0-ledelse. Men igjen svarer Skeid. Sola titter også frem over Nordre Åsen i de siste 45.

Så scorer Lyn! Bastionen og Lyn-leiren jubler. Det er innbytter i andre omgang, Anwar D'Vas Pellegrino, som snapper ballen på Skeids side, og klinker ballen i Skeid-målet når det er igjen 20 minutter av kampen.

Oksene selvfølgelig på plass på Nordre Åsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Straffe til Skeid

Så like etter felles Tavakoli foran målet til Lyn, og det er straffe til Skeid. Tavakoli er sikker og setter den selv, men demonstrerer etter scoringen mot Lyn-keeper Adrian Møller, og får gult kort.

15 minutter igjen av kampen.

Flere sjanser blir det siste kvarteret. Blant annet kommer Skeids David Hickson Gyedu til skudd i sluttminuttene, men det går i stolpen. Lyn presser på, og får også et par cornere på tampen. Men får ikke den utligningen som trengtes for eventuelle ekstraomganger i første runden i cupen.

Dermed er Skeid videre i NM etter seier 2-1 mot Lyn.

– Fortjent

Skeid-trener Tom Nordlie synes seieren var fortjent.

– I første omgang var vi jo overlegne, mener Nordlie, men trekker frem at Skeid bommer og scorer ikke på mange av sjansene.

– Da setter du ikke prikken, og så blir det 1-1. Mostanden var som forventet, Lyn er ett av tre gode lag i tredjedivisjon. Så jeg er ikke overrasket over at vi får match. Men jeg synes vi er bedre. Vi herjer med Lyn på høyre siden, sier Nordlie videre.

Som hevder han ikke har noen drømmemotstander i neste runde:

– Det bryr jeg meg ikke noe om.

Banens beste

– Vi har teknikk, vi har unge spillere med mye fart. Vi har en tendens til å tilpasse oss motstanden. På en god dag kan vi spille jevnt med både 1. divisjon og et tippeligalag, tror Nordlie.

Dagens Skeid-helt på Nordre Åsen, David Tavakoli er godt fornøyd med egen innsats.

– Scorer man to mål, så må man jo være fornøyd med det, sier spissen og matchvinneren.

– Jeg synes Skeid startet best, men så senker vi oss. Lyn kommer inn i kampen og scorer. Men så tar vi over igjen, oppsummerer banens beste i dag. Kåret av supporterne Skeidoksene, og som dermed vant en skikkelig oksestek fra Strøm-Larsen.

Her kan du lese flere kampfakta.

Kjelsås i 2. divisjon er også videre i cupen, etter storseier 4-0 mot 3. divisjonslaget Frigg onsdag denne uken.

David Tavakoli blir hyllet av medspillere etter scoring. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse