Kampen om Oslo torsdag

Dawda i farta

Dawda i farta

Dawda Leigh (i rød vest) har blitt en viktig brikke for Vålerenga i sin første sesong i eliteserien. Her er kantspilleren dypt konsentrert under en treningsøkt på Valle.

Dawda Leigh har tatt eliteserien med storm etter overgangen fra Skeid i vinter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.05.2009 kl 15:58

VALLE: Den hurtige kantspilleren har spilt seg til fast plass på Martin Andresens lag, og mot Molde i forrige seriekamp noterte også Oslo-gutten seg for sitt første eliteseriemål.

— Det var utrolig gøy å score mitt første mål på toppnivå, sier Dawda.

Den tidligere Skeid-spilleren scoret det første målet i 3-0-seieren over Molde, da han fyrte av fra 20 meter. Molde-keeper Jan Kjell Larsen slapp det tilsynelatende enkle skuddet forbi seg, og dermed var Dawdas første VIF-mål et faktum.

Mange assist

Selv om ikke scoringen i seg selv var så imponerende, har Dawda satt fart på et til tider blekt VIF-lag i starten av årets sesong. Lynvingen fra Ellingsrud har blant annet notert seg for tre målgivende pasninger. Det er mest i VIF sammen med Freddy dos Santos.

— Det har gått greit. Veldig moro at jeg har fått så mye spilletid som jeg har fått, sier Dawda.

I fjor spilte Dawda for Skeid i 2. divisjon. Nå er han en viktig brikke for Vålerenga i eliteserien. Det synes den jordnære 22-åringen er rart.

— Jeg er egentlig overrasket over hvor fort det har gått, smiler VIF-spilleren.

God selvtillit

Mange har lagt merke til fotballferdighetene til Dawda, og VIFs supportere kåret kantspilleren til vertenes beste spiller i to av de tre første hjemmekampene. Overfor VIF TV hadde Dawda følgende treffende kommentar etter 1-1-oppgjøret mot Brann:

— Jeg kommer fra 2. divisjon, men de jeg møter i Tippeligaen er bare mennesker de også. Når man får selvtillit går det litt av seg selv.

Nå er det først Fredrikstad-backene som skal få slite med formspilleren Dawda 16. mai. Etter det jakter Ellingsrud-gutten sin første derbyseier, når Lyn står på motsatt banehalvdel fem dager senere...

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!