Lyns corner: De beste blant oss

Det er mange måter å takle skuffelser på. Selv hadde jeg lyst til å rive løs et stolsete sist søndag, utføre halvannen omdreining og hive det i retnin...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Det er mange måter å takle skuffelser på. Selv hadde jeg lyst til å rive løs et stolsete sist søndag, utføre halvannen omdreining og hive det i retning av dommeren. Denne følelsen hadde jeg i drøye ett sekund, før hjernen koblet inn igjen. Jeg kunne jo risikere å treffe en av våre egne.

Sønnen min på 11 uker gjorde sin Lyn-debut denne søndagen, og var utrøstelig etter kampen. Han grein i hvert fall hele veien fra Bislett til Majorstua og kastet opp på Lyn-smekka si. Jeg forklarte ham at tilværelsen har sine brutale sider.

Dommeren blåser 9 av 10 ganger for det som skjedde på overtid mot Fredrikstad – dette var gang nr 10. Det var surt, ikke som vinden på Kringsjå-banene, men som gravitasjonsfritatt mavesyre.

Spør en supporter om han kan gi en topp 3-liste over dommeravgjørelser som har gått i favør av Lyn. Det kan han ikke. Men han har en topp 5-liste over feilaktige avgjørelser liggende lett tilgjengelig rett innenfor hårfestet. Dette gjelder alle supportergrupperingene i landet, så da forstår man hvor urimelig mye plass dommeravgjørelser tar i en supporters sinn(e).

Det er allikevel mye hyggelig som skjer i og rundt klubben. Før Fredrikstad-kampen snakket jeg med én av to gjenlevende fra Lyn-laget som slo nettopp Fredrikstad i den første cupfinalen etter krigen.

Nils Andresen spilte de to første finalene, og fullførte den første omkampen med brukket ribben og strekk i låret (man ble på den tiden ikke byttet ut før det luktet død). Han ble dermed plassert på benken i den tredje og det som skulle vise seg å bli den avgjørende finalen. Uten spilletid ble han heller ikke norgesmester – ikke før 50 år senere, da han mottok diplom og NFFs merke. Noen ting tar tid.

Nils har kjøpt sesongkort i år, til tross for at han ikke er like sprek til beins som før. Det står det respekt av. Han har tro på Lyn, og han er heldigvis ikke den eneste. Det er de beste blant oss som fortsatt står opp for klubben.

På lørdag drar vi til Moss for å lage fest og ta årets første trepoenger.

Heia Lyn!

Jan Briseid

(Jan Briseid er redaktør av Lyn.no)

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse