De svever i Trollbakkene

En del av hoppgjengen i Trollbakkene mandag kveld. Fra venstre: Leonard Fageraas (10), Ingrid Amdal (12) og Gjermund Ulleberg (9), som hoppet i den store bakken. FOTO: PRIVAT/KOLL IL

I skikkelig snøvær tok de sats fra kanten, små og større hoppere i Trollbakkene mandag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.01.2018 kl 08:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Mandag kveld arrangerte Koll - i samarbeid med Oslo skikrets - Telenorkarusell- renn i Trollbakkene på Kringsjå.

Hele 23 små og større hoppere deltok i Kollbakken, eller Trollbakkene.

LES TIDLIGERE SAK OM TROLLBAKKENE OG HISTORIEN RUNDT, HER

Se bildet større

Ole Jacob Myklebust (8) deltok for første gang i hopprenn, i Trollbakkene mandag kveld. FOTO: PRIVAT/KOLL IL

Samarbeid

– Hoppgruppa i Koll har de senere år hatt rundt ti aktive hoppere, det har vi også nå. Koll har et samarbeid med Østre Aker skiklubb, og sammen med Kollenhopp rekrutt er dette de klubbene som har mest aktiv rekruttering av hoppere i Oslo i dag, forteller leder av hoppgruppa i Koll IL, Ketil Sundal.

LES OGSÅ: «Det ensomme hopplivet»

Se bildet større

Det snødde tett, også mandag kveld. Men hopprenn ble det på Kringsjå. Her Leonard i svevet. FOTO: PRIVAT/KOLL IL

– Bratt læringskurve

Koll har hoppere fra 7 år til 17 år. Eldste utøver, Kristoffer Sundal, blir snart 17 år, og første års junior. Kristoffer er en av landets beste hoppere i sin årsklasse, han har også vunnet hovedlandsrennet de to siste årene.

– Han startet i Kollbakkene for syv år siden, og satte lørdag offisiell rennpers i storbakken på Rena, med 134 meter. Han vant dermed Norgescup-rennet i klasse NC A, nest øverste nivå. Så det går an å starte i det små og lærekurven er svært bratt i disse årene, forteller Sundal videre.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse