Desperat Lyn-innsamling

Skal Lyn fremdeles spille i Tippeligaen, må det nærmest skje undere innen i morgen. Nå samles det penger inn fra Lyn-venner. Arkivfoto

Lyn-venner kaster seg nå rundt og oppfordrer alle som kan, til å støtte klubben økonomisk. Men nå haster det!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.11.2008 kl 14:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL: En av Lyn-vennene, Jon Arne Grøsland, har sendt denne mailen til Lyn-venner og kjente i dag. Så gjenstår det å se om det kommer nok penger, og tidsnok, for at Lyn skal få fornyet lisens som Tippeliga-lag.

Her er mailen som nå går land og strand rundt:

"Hei alle Lyn venner!

Høyst frivillig har jeg opprinnelig blitt dratt inn i arbeidet med å etablere en folkeaksje/supporteraksje i Lyn. En gruppe ihuga mennesker har derfor stiftet en forening "Lyn Fotballs venner". Foreningens formål er; "å investere i aksjer eller andeler i Lyn AS eller på annen måte å bidra til fotballsatsningen i FC Lyn Oslo". I korte trekk vil vi invitere store og små Lyn-supportere, via en flott web-side, til å kjøpe ulike størrelser andeler i foreningen. Foreningen vil deretter med hele sin kapital kjøpe aksjer i Lyn og derigjennom både bli eier i og bidragsyter til Lyns forhåpentlige suksess i årene som kommer.

Jeg tror potensialet er stort. Det er 1.600 medlemmer i Bastionen, 1.000 medlemmer (med foreldre) i Lynus-klubben. Det bor 200.000 mennesker i nedslagsfeltet til Lyn og det er en haug av halv-gamle gubber som oss, som har spilt i eller vært knyttet til klubben i stor deler av vårt liv. Det er enkelt å multiplisere et gjennomsnitt på kr 1.000,- med dette store antall, og dermed se at potensialet er stort.

Som Erik L søker å få frem i nær alle intervjuer er det en prosess å omstille driften i klubben. Det skal fremover være knallhard fokus på å få balanse mellom inntekter og kostnader, og det må legges like mye vekt på inntektsøkning som å tilpasse kostnadene til oppnåelige inntekter. Sett halvveis fra utsiden virker det på meg som om administrasjonen nå tar fatt i dette på skikkelig måte.

Vår opprinnelige plan var at vi i ro og mak skulle lansere denne supporteraksje mot slutten av november og forberedelsene er kommet svært langt. De siste dagers uro rundt klubbens lisens for neste år har imidlertid medført at vi for en kort periode har måttet legge dette litt til side og i stedet søke å bidra med å skaffe kortsiktige løsninger i forhold til krav og frist fra NFF i forhold til neste års lisens.

Det er to måter man på kort sikt nå kan bistå med å hjelpe Lyn gjennom første fase:

"Tegne seg for kjøp av A-aksjer direkte i Lyn. 1 aksje - kr 25.000

"Innbetale ønsket bidrag til Lyn Fotballs Venner, fra kr 1.000,- og oppover. I påvente av endelig registrering av foreningen i Enhetsregisteret, blir det i dag etablert en klientkonto hos advokatfirmaet Vogt & Wiig, hvor innskudd til Lyn Fotballs Venner kan innbetales. Informasjon om denne konto kommer så fort som mulig.

Jeg har påtatt meg i går og i dag å være en av flere kontaktpersoner for de som ønsker å bidra i denne første fase. Gjennom kvelden i går har jeg allerede fått bekreftelser fra kjente som ønsker å bidra. Mitt mål er i to-tre tiden i ettermiddag å kunne sende en bekreftelse til Lyn, med oppgave over det totale bidrag kanalisert gjennom meg. Hittil har jeg mottatt bekreftelser for kr 195.000,-, fordelt på 11 personer.

Erik opplyste på God Morgen Norge i dag tidlig at vi mangler ca 1 MNOK for å være i mål. Gjennom de første timer av denne dag er jeg informert om at vi er nære halvveis på veien mot 0,-. Jeg har stor tro på at vi i to-tre tiden i ettermiddag har nådd vårt mål i denne første fase, det er utrolig mange som nå jobber intenst for å bidra.

NFF krever at ikke-innbetalt kapital pr i morgen skal være komittert, og at innbetaling skal skje senest pr 21. november. For at Lyn Fotballs Venner skal kunne bekrefte din andel av hva vi kommer med, må bekreftelsen fra dere derfor være uten forbehold. Et viktig forbehold som vi motsatt vei kan ta er følgende: Den kapital / tilskudd vi nå tegner oss for er vi kun pliktig å innbetale innen 21.11. dersom lisens blir gitt. Dersom Lyn mot formodning ikke blir gitt lisens fra NFF, bortfaller dermed forpliktelsen.

Dersom vilje og evne er stor, vil jeg anbefale at man tegner seg for aksjer direkte i Lyn (kr 25.000,- pr aksje). Som privatperson vil du dermed oppnå skattefradag for tap, dersom verdien av aksjen er redusert på tidspunkt for en eventuell realisasjon. Superoptimister som vil unngå eventuell gevinstbeskatning bør vurdere å enten legge aksjen i et eget aksjeselskap, eller kjøpe andeler i foreningen. Hvis ikke skatt er det viktige for deg, eller dersom du ønsker å bidra med beløp mellom kr 1.000 og kr 25.000,-, er medlemskap i Lyn Fotballs Venner det rette.

Har dere spørsmål eller innspill skal jeg sørge for å videreformidle dette til rette person i Lyn.

John Arne Grøsland

JAG@zenith-eiendom.no "

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse