– Dessverre har vi måttet trekke juniorlaget

ILLLUSTRASJONSFOTO

Kjelsås IL er ett av Norges største idrettslag, men har i år ikke nok juniorgutter til å stille lag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2017 kl 18:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Det er ikke alltid jenterekrutteringen er stor nok i klubbene til å etablerer juniorlag og damelag. Men nå skorter det på gutte-juniorsiden hos ett av Norges største idrettslag, Kjelsås IL og Kjelsås Fotball.

Fotballsjef Dag Halvorsen forteller at det er første gang dette har skjedd i hans tid i laget, og Halvorsen har vært i klubben på Oslos tak i mange år.

– Vi har jobbet hardt gjennom vinteren for at det ikke skulle skje, men dessverre har vi nå måttet trekke 1. laget vårt fra 1. divisjon, sier Halvorsen.

Og det er kun uker før første juniorkamp skal blåses i gang.

– Stammen borte

Se bildet større

Dag Halvorsen i Kjelsås Fotball. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Han forklarer videre:

– Bakgrunnen er at stammen fra fjoråret er borte. Noen er tatt opp i vår egen a-stall, og det er hyggelig. Tre spillere fra fjorårets juniorlag har meldt overgang til VIF.

Samlet sett ble da juniorarenaen for de neste i rekken ikke bra nok sportslig, og de har valgt å starte opp i Lyn og Korsvoll, forteller fotballsjefen videre om situasjonen.

Dårlig egenrekruttering

Det blir dårlig med egenrekruttering til A-laget.

– Vi får med dette et år eller to hvor det blir mindre egenrekruttering til A-laget.(journ. anm. A-laget herrer er i 2. divisjon) Det gror imidlertid godt blant ungdomslagene våre så vi ser likevel lyst på fremtiden for juniorfotballen i Kjelsås, ifølge Halvorsen.

– Men hva gjør dere nå fremover for å forhindre slike situasjoner senere?

– Vi har gjennom vinteren parallelt jobbet med revidering av sportsplanen og gjort noen endringer i denne med tanke på juniornivået. Revideringen skal ferdigstilles i neste uke og godkjennes på årsmøtet i Kjelsås IL i slutten av mars, sier Halvorsen, uten at han utdyper hvilke endringer det er snakk om.

Trenerapparat og rekruttering

På spørsmål om trenerapparatet og rekrutteringsjobben for å få på plass et guttejuniorlag, svarer han følgende:

– Trenerapparat har vært på plass for juniorgruppen gjennom hele vinteren og vi har jobbet inn mot andre klubber i nærområdet i forhold til rekruttering av spillere, uten særlig hell.

– 1. divisjon G19 holder et godt sportslig nivå og treningsgruppen må bestå av ambisiøse spillere som ønsker å trene mye. Når stammen i laget fra 2016 ble borte, så ble heller ikke treningsgruppen stor eller god nok, forklarer han.

Og legger til at det er noen juniorspillere som ønsker et «breddetilbud» og at klubben jobber med å få på plass dette.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse