Det ble bare nesten for Skeid. Igjen.

Det ble bare nesten nok en gang for Skeid. Kaptein David Tavakoli brant straffe og skøyt i tverrliggeren mot slutten av kampen. Nærmere mål kom heller ikke hjemmelaget da Harstad besøkte Nordre Åsen. Bildet er fra forrige seriekamp mot Ullern. FOTO: ANDERS VINDEGG (ARKIVFOTO)

Mye vilje, men straffebom, tverrligger og stang ut holder ikke til seier. Det endte med sesongens fjerde uavgjort da Skeid tok i mot Harstad på Nordre Åsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2015 kl 21:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE ÅSEN: Etter en uke i gledens tegn, der Skeids økonomiske bekymringer plutselig var løst, ble hjemmekampen mot Harstad bare et nesten for Skeid.

Les også: Til tider vil man spasere ut på banen og filleriste spillerne

Etter fem spilte serierunder står Skeid med fire uavgjort og ett tap. Seieren vil liksom ikke komme.

– Det er utrolig bittert, sier kaptein David Tavakoli, etter at laget hans spilte 0-0 mot Harstad på hjemmebane 15. mai.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Slettet milliongjeld

Det var mandag morgen at klubben la ut gladnyheten på sine hjemmesider: I 2010 ga investor Even Berntsen et lån på rundt to millioner til Skeid fotball, som ifølge klubbens hjemmesider da var i økonomisk krise.

– Det er en enorm lettelse at vi sammen med Even Berntsen nå har funnet en løsning som innebærer at Skeid Fotball blir gjeldfri, sa styreleder i Skeid Fotball, Erling-Geir Iversen på mandag.

LES OGSÅ: Her gjør de noe for å sikre skoleveier, som aldri er gjort før

Men medgangen fulgte ikke laget ut på banen fredag ettermiddag.

– I en enkeltstående kamp har det lite å si. Men for å bygge en klubb har det enorm betydning. Nå er vi en loddselgerklubb. Men kunne vi hatt spillere på skikkelige kontrakter, så de slapp å jobbe på si, ville det vært positivt for resultatene. Skeid skal ikke bli utkonkurrert på lønn av klubber som Kjelsås og Kåffa, sier hovedtrener Kjell Sverre Hansen Wold.

På sikt vil dette kunne gjenreise Skeid, tror Hansen Wold.

– Med en skikkelig tribune, flere folk på kamp, og stadion på Voldsløkka.

Kapteinen tar skylden

Men fredag var det på banen det måtte avgjøres.

To minutter på overtid smalt kaptein David Tavakoli ballen i tverrliggeren. Det var Skeids siste mulighet før dommeren blåste og det ble poengdeling for Skeid nok en gang.

Det var kapteinen som tok straffesparket da Skeids Ademaj ble sparket ned i feltet etter 78 minutter. Men Tavakoli var uheldig og traff bare tverrliggeren.

– Jeg skal ta straffen, men sklir i det jeg skal skyte, treffer feil og ballen går over. Det er ekstra bittert å bomme på en så stor sjanse, spesielt i en kamp der vi måtte ha tre poeng. Jeg tar på meg skylden for at vi ikke får det i dag, sier en skuffet Tavakoli til Nordre Aker Budstikke etter kampen.

Skeid best i andreomgang

Skeid kom best i gang på hjemmebane, men klarte ikke å gjøre mål av sjansene sine. Harstad kom mer med i kampen midt i første omgang, men det sto bare 0-0 til pause.

– Vi spiller en helt elendig førsteomgang. Det er langt under pari, sier trener Hansen Wold.

Etter en jevn start på andreomgang var det Skeid som presset best mot slutten av kampen. Men når målet så ut til å være for trangt for hjemmelaget, hjalp det fint lite.

– I andreomgang er vi gode. Harstad har vel ikke en eneste mulighet mot oss i andreomgang. Dette er en kamp vi bør vinne ni av ti ganger, sier Tavakoli.

Etter fem kamper med stang ut, er Skeid sultne på seier. Kapteinen mener laget har det i seg, og at sesongens første seier nærmer seg.

– Vi bør få tre poeng nå så fort som mulig.

Mangler nøkkelspillere

Med flere viktige spillere ute med skader, får ikke Skeid vist hva de er gode for, mener treneren.

– Vi har kommet altfor dårlig i gang denne sesongen poengmessig. Fire poeng etter fem kamper er helt forferdelig. En avgjørende faktor er å få nøkkelspillere på banen. Så langt har vi ikke spilt med det laget vi skal. Vi har måtte rullere på plaser, noe som har gjort oss vesentlig svakere. Når vi ikke klarer å ta mer poeng blir det selvfølgelig også en stressfaktor. Vi må få alle spillerne på beina, og vi må ta poeng, sier Hansen Wold.

Da hjelper det ikke at neste kamp er borte mot Kjelsås. Et lag som vist seg vesentlig sterkere enn Skeid denne sesongen.

– Kjelsås har vært bra, og særlig på Grefsen stadion. Det er ikke som å møte Harstad eller Ullern, som spiller ok.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse