«Det ensomme hopplivet»

Leonard, på vei opp til toppen av hoppet. FOTO: PRIVAT

Men moro er det. – Og det som er fint med hoppingen så langt, er at det faktisk er ganske lavterskel. Ikke så mye press om at man «må» bli best, slik jeg opplever at det er i en del andre idretter, sier pappa Jon Fageraas, som tok bildet av sønnen på vei opp bakken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2018 kl 15:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: For noen år siden, i desember i 2009, skrev Nordre Aker Budstikke om Koll IL, som gjerne ville dra igang hoppingen igjen, i Trollbakkene ved skianlegget.

— Tidligere var det aktive hoppere i Koll. Det skulle vi gjerne hatt i dag også. Kanskje finnes en hopp-ildsjel som har lyst til å bli med å dra i gang en ny hoppgruppe i Koll? spurte Olav Hamran i klubben.

HER KAN DU LESE HELE DEN TIDLIGERE SAKEN

Koll het Troll

Hamran fortalte videre at idrettslaget Koll opprinnelig het Troll, og i dag er Trollbakkene de eneste i Kolls lag som har bevart navnet. Det var stor aktivitet i bakkene på 1960 - 1990-tallet - blant annet i 1963 deltok 170 gutter i «Trollrennet».

— Og i midten av 70 årene arrangerte Koll verdens første rene jentehopprenn, som også ble vist på TV. 30 - 40 jenter deltok i det historiske rennet, kunne også Hamran fortelle.

Hamran og Kolls ønske gikk i oppfyllelse - året etter var det igjen klart for hopping i Trollbakkene.

Trollbakkene er på K10, K15 og K23 (red. anm.: K = kritisk punkt er der unnarennet begynner å slake ut).

Se bildet større

Leonard. FOTO: PRIVAT

Ikke så mange

Leonard er en av gutta som hopper i Trollbakkene, men pappa Jon Fageraas kan fortelle at det ikke er så veldig mange aktive hoppere i Koll IL.

Det var også utgangspunktet for bildet av Lenoard, som ble delt. Der han er på vei opp til toppen av hoppet, og med tekst: «Det ensomme hopplivet».

– Hopp er noe Leonard har funnet ut av selv, og ikke noe vi har introdusert han for. Han startet litt utpå vinteren i fjor med å hoppe, og nå er han ganske gira. Han spiller i tillegg masse fotball - i Lyn. Han er også med i musikkorps, hvor han spiller trommer, forteller pappa Jon Fageraas.

Lavterskel - lite press

Han forteller at Leonard startet i K10-bakken med langrennsski i mars i fjor, og nå hopper han i K-20-bakkene.

– Målet hans er K40 denne sesongen sier han. Det som er fint med hoppingen så langt, er at det faktisk er ganske lavterskel. Ikke så mye press om at man «må» bli best, slik jeg opplever at det er i en del andre idretter. Jeg var ikke engang klar over at det var hoppbakker i drift her i området før jeg begynte å sjekke litt, og det er jo ganske kult og litt unikt faktisk.

Fageraas forteller at det også går an å komme innom på mandagskvelden, få låne ski av idrettslaget og prøve å hoppe litt.

HER KAN DU LESE MER OM KOLL IL OG HOPP

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse