– Dette er definitivt en suksess

Få måneder siden Oslo Skatehall åpnet. Det er ikke få små og store som er innom - hver eneste dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.05.2017 kl 06:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Den nye skatehallen på Voldsløkka åpnet i januar 2017. FOTO: OSLO KOMMUNE

VOLDSLØKKA: – Forrige søndag var det nesten 300 skatere her - i alle aldre, forteller daglig leder Stian Linnes.

Det var stor jubel for mange, da Oslo Skatehall åpnet i januar, på Voldsløkka.

– Vi har hatt tett dialog med brukerne gjennom hele planleggingsprosessen, og tilbakemeldingen fra skaterne er at de er strålende fornøyd. Det er vi selvsagt veldig glad for, sa direktør for Kultur og idrettsbygg i Oslo kommune, Eli Grimsby, i saken fra januar.

– Ett år etter at de første spadetakene ble tatt, er vi stolte og glade over å kunne levere Oslo skatehall innenfor både tid og kost. 12. januar åpner vi dørene til Oslos første innendørs skatehall som er tilpasset alle deler av skate. Dette blir en storstue for rullebrettkjørere i Oslo, la hun til.

– Definitivt suksess!

Noen få måneder senere, er det ikke noe å lure på om hovedstaden trengte en Oslo skatehall, ifølge daglig leder Stian Linnes.

– Dette er definitivt en suksess. I snitt er det 155 besøkende hver dag, i alle aldre, fra 3 år og oppover til nærmere 60.

Og det er mange godt voksne som fortsatt skater, Linnes forteller at 70 prosent av årskortene er solgt til folk over 18 år.

Seniorskate og familieskate

– Mandagskvelden er det seniorskating, da er det opp mot 120 godt voksne som er her og skater. I tillegg har vi familieskating, da er kapasiteten stort sett helt sprengt. Så det bør du kanskje ikke nevne?

– Men klart nå om dagen, varmere og med fint vær, så velger jo noen å skate ute i stedet, sier Linnes.

Uteanlegg

Men de trenger ikke dra så langt for å skate ute. For på lørdag åpnet uteparken ved Oslo skatehall, den er på flere hundre kvadratmeter. Et nærmiljøanlegg, hvor det selvfølgelig er lov å bruke sparkesykkel og andre hjulinger.

– Vi inviterte skaterne til en liten åpningsfest. Det ble servert nesten 100 burgere og 150 pølser. Med musikk og selvfølgelig klipping av snor, forteller Linnes.

Inne er det foreløpig kun skateadgang. Det var det også en diskusjon om i starten, hvorfor ikke sparkesykler og andre sykler. Men Linnes mener nå det var bra at det ble som det ble.

– Det skal være et møte med kommunen nå i juni, så får vi se hva det blir fremover. Men sånn det ser ut så langt - så er det ikke mye ledig plass til andre aktiviteter enn skating i hallen.

Åpningstider og mer info om Oslo skatehall - følg linken.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse