ANNONSE
Annonse

Dette er OL-deltakernes beste råd til ungdom som vil lykkes

Emil Iversen (f.v.), Johannes Høsflot Klæbo og hans Christer Holund. Foto: Christian Fredrik Borg

OL-kongen Johannes Høsflot Klæbos beste tips er å trene allsidig. Lagkamerat Emil Iversen ber unge ikke spille for mye «Fortnite». Les OL-deltakernes beste råd for å bli best!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2018 kl 16:09

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER / HOLMENKOLLEN: I etterkant av Oslo Skishow i Holmenkollen tidligere i juni, spurte Nordre Aker Budstikke landslagsløperne i langrenn om hvordan de mener unge bør trene.

Landslagsløperne var populære i Holmenkollen under Oslo Skishow. Før de selv gikk ledet de en timeslang økt sammen med barn og unge. Foto: Christian Fredrik Borg

De aller fleste sier at det er viktig med allsidighet i ung alder, og ikke spesialisering. Det kom også flere utradisjonelle råd da vi ba dem trekke frem noen tips på veien mot å bli best.

Johannes Høsflot Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo var ingen ener i skisporet som barn. Men nå er han en av verdens beste langrennsløpere. Foto: Christian Fredrik Borg

Johannes Høsflot Klæbo stakk av med tre OL-gull fra Sør-Korea i vinter. Som ung var han ikke i toppen av resultatlistene, men som junior hevdet han seg. Klæbo sikret seg like gjerne seieren både i sprint- og distanseverdenscupen sammenlagt. 21-åringen mener allsidighet er nøkkelen til å bli en enda bedre idrettsutøver.

21-åringen fra Trondheim spiller selv fotball på våren, etter at skisesongen er over.

– Tren godt, ha det artig med det man holder på med og tren mye, det tror jeg gagner mye. Man må også tørre å holde på med mye. Lysten til å holde på må også være på plass, det skal tross alt trenes en del timer.

– Er det viktig å legge ned mange timer allerede i ung alder?

– Jeg tror ikke det viktigste er å ha fokus på timene, men å ha det artig med det man holder på med. Igjen tror jeg at å holde på med flest mulig ting er viktigere enn å ha fokus på antall treningstimer, svarer han.

Selv har han VM i østeriske Seefeld som hovedmålet neste sesong. En beskjeden trønder sier til lokalavisa at han ønsker å gå fort på ski, og så får man se på resultatlisten hvor han havner.

LES OGSÅ: Hyggelig lesing for Nordre Aker: I denne bydelen spiser de unge mest salat og trener mye

– Ikke for mye Fortnite

Emil Iversen kom med et nokså annerledes råd enn landslagskollegene. Foto: Christian Fredrik Borg

Landslagskollega Emil Iversen var også på plass i Holmenkollen under Oslo Skishow. Han deler samme oppfatning som Klæbo, og mener det er viktig å være allsidig og ha det gøy. Iversen kommer også med et annet råd til barn og unge: - Ikke spill for mye Fortnite!

(Fortnite er et dataspill).

Når vi ber ham oppsummere løpet, er han særdeles fornøyd med å ha kommet seg helskinnet til mål. Trønderen har sammen flere andre langrennsløpere startet opp ishockeylaget XC-broilers. Selv bruker han dette som en variasjon.

– Nå blir det godt å komme seg tilbake på isen. Jeg er egentlig ikke så veldig glad i å gå på rulleski, spøker 26-åringen overfor Nordre Aker Budstikke.

Prioritering

Lyn-løperen Hans Christer Holund, som sammen med Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby kompletterte pallen under skiathlonet i Pyeongchang sist vinter, har andre tips.

Lyn-løper Hans Christer Holund klar til start i Holmenkollen. Bak han står klubbkamerat Simen Hegstad Krüger (delvis skjult) og Sjur Røthe. Foto: Christian Fredrik Borg

– Det er mange som sier at de skal bli best, og for at man faktisk skal bli best må man prioritere. Det er få som gidder og orker å gjøre den jobben som skal til for å nå helt til toppen. Det finnes ingen snarveier, og jobben må gjøres gjennom alle år, sier den opprinnelige nittedølen.

Forbilde

Som en av langrennslandslagets heteste profiler er Klæbo mye i media, og det er mange, spesielt unge, som kjenner til trønderen. I starten av 2017 begynte han å lage ukentlige vlogger på Youtube. I videobloggen får man bli med 21-åringen på trening, fritiden og markedsoppdrag.

– Det er ikke så mange som driver med vlogging, og da har man gjort noe eget. Jeg prøver bare å vise hva jeg holder på med, og det føler jeg vi har lykkes bra med. Jeg holder på med det fordi jeg synes det er artig å filme og lage vloggen, avslutter Klæbo.

Med 68.000 abonnenter på Youtube er det god tilgang på profilering og annonsering. Selv sier Klæbo at han ikke tjener mye penger på vloggen.

LES MER FRA OSLO SKISHOW:

31-åringen fra Kjelsås har tatt et viktig valg: Eirik Brandsdal har bestemt seg om framtiden

Marit Bjørgen tror alt er mulig for Mari Eide fra Kjelsås

Johannes Høsflot Klæbo tok seg som vanlig god tid til pressen under Oslo Skishow. Til slutt var det kun Klæbo, medieansvarlig Gro Eide, VGs Mikael Aaserud (tidligere trener for Lyns A-lag i fotball), og Nordre Aker Budstikke igjen i pressesonen. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse