Dette tror de om årets sesong

Ørjan Valla er sjefen på Nordre Åsen. Han håper sitt Skeid kan kapre en plass blant de seks beste denne sesongen. FOTO: Alexander Synstad

I helgen er det seriestart for vår lokale lag. Dette tror trenerne om sesongen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.04.2016 kl 18:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER:
Eivind Kampen, trener i Kjelsås tror denne avdelingen er den tøffeste. Og at så mange lag skal rykke ned, mener han gir avdelingen en egen nerve.

- Vi er brukbart fornøyd med ståa. Vi føler vi har gjort en veldig god treningsvinter, hvor vi hele tiden har sett utvikling. Når vi likevel ender på kun brukbart fornøyd, så handler det om at vi har pådratt oss en del skader på tampen av vinteren. Det er ergerlig, men vi har en sterk stall og føler oss veldig klare til seriestart.

LES MER: Får besøk fra Bærum

Treningskampene har vært litt ujevne prestasjonsmessig.

- Men i sum har vi vært fornøyd med hvordan vi har sett ut, sier Kampen.

Kjelsås har mistet Stian Pettersen (KFUM), Christoffer Skårn (Lyn), Endre Olav Osnes (trapper ned).

Inn i stallen kommer Magnus Aasarød (Nardo), Sigurd Martinussen (tatt opp fra juniorstallen) og Erik Hovden (tatt opp fra juniorstallen)


LES MER: Sang seg videre

- Så regner vi med at to-tre spillere vil bli klare iløpet av de neste dagene. Det betyr lite utskiftninger. Det har vært viktigst for oss og kunne fortsette å jobbe med de spillerne som har vært her noen år. Vi har en gruppe som kjenner hverandre godt, og som er glade i klubben de representerer og har et sterkt eierforhold til produktet de leverer, sier Kampen.

Og han tror det blir en tøff kamp. I årets 2.divisjonsavdeling må man minst bli nummer sju for å ikke rykke ned.

Seriesystemet skal forandres neste år.

En av de tøffeste

- Jeg vurderer avdeling 1 til å være en av de tøffeste avdelingene vi har spilt i. Grunnet omleggingen av seriesystemet, ser man også at en del klubber mobiliserer ekstra for å klare å bli blant de 7 beste. Det er ingen tvil om at omlegginga gir denne sesongen en ekstra nerve.

- Tromsdalen, Alta, Finnsnes, Grorud og Follo er naturlige topplag. Jeg tror også man skal se opp for Ullern, som har vært meget aktive på overgangsmarkedet denne vinteren, slår Kampen fast.

Se bildet større

Kjelsås-trener Eivind Kampen gleder seg stort til årets sesong. Han tror det blir en tøff sesong. Omleggingen av seriesystemet neste som betyr at lag fra åttende plass rykker ned.
- Det gir sesongen en ekstra nerve, tror han. FOTO: Arkiv

Så er det alltid noen lag som overrasker. Jeg forventer en sesong med rekordtøffe kamper hver eneste helg. For vår del ønsker vi å være med i toppen. Vi er helt sikre på at toppnivået vårt kan håndtere alle lag i avdelinga. Vi er en stadig yngre tropp, så det blir spennende å se hvor stabile vi greier å være i prestasjonene våre.

Finnsnes-Kjelsås, lørdag kl.16.00

- Endelig i gang!

Skeid-trener Ørjan Valla gleder seg seg skikkelig til seriestart. Han synes den siste måneden har sett bra ut. Onsdag smalt det i taklingene på treningen på Nordre Åsen. Slik det gjerne gjør i en spillerstall rett før seriestart.
- Det har vært mer kvalitet over treningene denne måneden. Pre-season i Norge er veldig lang. Nå trenger virkelig gutta å komme i gang, sier Valla.

KOMMENTAR: - 2016 skal bli vårt år!

Han vet godt at laget hans minst må ende på sjuendeplass for å ikke rykke ned. I Dagbladets vurdering av 2.divisjonsavdelingene tippes Skeid på nedrykk.

- Vi endte på 10.plass i forfjor og på niendeplass i fjor. Det er der vi har vært. Litt vanskelig å si om at vi skal være så mye bedre nå. Likevel er vål målsetning å ende blant de seks beste.

Stabilitet

Finner Skeid stabiliteten, tror Valla det kan bli en bra sesong.

- At vi kan få lov til å være i angrepsposisjon tror jeg er viktig nå. Vi har ikke noe å forsvare, derfor kan vi angripe.

I generalprøven mot Hasle/Løren ble det ihvertfall angrepet. Skeid ga seg ikke før bydelsnaboen hadde blitt banket med 7-2.

LES MER: Signeringen som gleder Skeid

Han trekker fram at mange Skeid-spillere fra forrige sesong signerte nye kontrakter.

- Vi har beholdt nesten alle spillerne. Og det var viktig. Kjelsås har hatt den samme stammen i laget gjennom et par sesonger. Det har de tjent på, sier Valla som peker ut to store favoritter i avdelingen.

LES MER: Sjekk hvem de møter i cupen!

- Alta og Tromsdalen er de som peker seg ut som opprykksfavoritter. Bak dem har vi Finnsnes og Grorud. Deretter blir et skikkelig hardt race om femteplassen.

Oppsal-Skeid, lørdag kl.16.00

- Det er prestasjonskulturen som gjelder

Lyn-trener Mikal Aaserud gleder seg stort til seriestart. At opprykkskåte Lyn ble fratatt muligheten til å rykke opp, ofrer han ikke en tanke lenger. I Lyn vil man ikke bruke mer tid og energi på omleggingen av seriesystemet.

LES OGSÅ: Farger byen i Lyn-farger

- I A-lagsgruppa har vi ikke ofret én eneste kalori på dette. Vi går for å vinne alle kampene, uansett. I en fotballspillers gener ligger det å elske å prestere, sier Aaserud.

Se bildet større

Lyn-trener Mikal Aaserud er klar på at alle kamper skal vinnes, selv om Lyn ikke kan rykke opp i år. FOTO: Lars Opstad/Kladd.no

Han peker seg ut Korsvoll og Rilindja som noen av de hardeste motstanderne. Utover det synes det er vanskelig å gi en helhetsvurdering av avdelingen.

- Det er mange som har forberedt seg bra til sesongen. Og de har bra trenere, og tipsene er mange. Det blir jevnt.

Det blir litt av en sesongstart for Lyn. Etter seriestarten har Lyn et par dager å forberede seg på cupkampen mot Tippeliga-laget Tromsø.

- Det blir litt av en kickstart på sesongen. Veldig fint at vi klarte å kvalisfisere oss til cupen, sier en forventningsfull Aaserud.

Manglerud StarLyn
, lørdag 16.00

Vil bli blant de tre beste

I Korsvoll er man optimister,
- Målet er å bli blant de tre beste, for slik å sikre plassen i neste års regionale 3. divisjon. Som flere andre lokale breddeklubber er det økonomien som begrenser mulighetene våre, da spesielt med tanke på trening vinterstid. Vi håper derfor på bedring nå som vi har fått på plass et nytt og fint kunstgress, og hvor undervarmerørene vil være i gang fra høsten av, sier styreleder Matias Falch.

Korsvoll disponerer en bred og lokal tropp.

- Over halvparten av spillerne har spilt barnefotball i klubben eller er bosatt i området og har barn i klubbens yngre lag. Det er med andre ord en fin blanding av unge og eldre spillere, og vi har tro på nok en god sesong, tror Falch.

Laget ledes i år som i fjor av Petter Solland og Trygve By, som også har lokale røtter og erfaring fra henholdsvis Korsvoll og Kjelsås.

Korsvoll har fått et par spennende tilvekster.

Spesielt Daniel Moen Hansen, med erfaring med Brann, Mallorca, Enköping, Ull/Kisa, Strømmen og med egen Wikipedia-artikkel, blir et spennende tilskudd.

- Ellers setter vi veldig pris på at Lasse Brandal har vendt tilbake til klubben etter et par år i Lyn og Træff, sier Falch.

Korsvoll-Lommedalen, lørdag 16.00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse