ANNONSE
Annonse

Dette var i fjor i skoleavisa

Nå er Mathias Kjølø (16) fra Kjelsås klar for proffspill i PSV Eindhoven.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.07.2017 kl 10:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Mathias Kjølø (16) har spilt fotball siste halvåret i ungdomsavdelingen i Vålerenga, men er opprinnelig Kjelsåsgutt.

I oktober i fjor fikk han muligheten til å trene med det nederlandske U17-laget. Han ble igjen invitert på internasjonal turnering i påsken, og der leverte han sakene så bra at han fra høsten av slutter seg til PSV Eindhoven.

Landslaget

Kjølø reiste tidligere i uka til Island, der han skal delta på Åpent Nordisk mesterskap med G16 landslaget. Når det er over, drar han til Nederland og starter en helt ny hverdag.

Pappa Mike Kjølø er spent og stolt på sønnens vegne.

– Planen er å få noen dager hjemme etter samling, før han drar til Nederland. Der skal han ta del i en ny, proff hverdag, men også fortsette skolegangen på norsk skole. Vi flytter ikke med, men vil nok ta ofte turer til Nederland, sier Mike Kjølø.

Mathias Kjølø til høyre i landslagsdrakta på Statoils talentsamling, til venstre Vålerengas Leo Cornic. Foto: THOMAS BREKKE SÆTEREN/FOTBALL.NO

Byr på spennende utfordringer

Det er ikke tvil om at dette er spennende for Mathias og familien, og at utfordringer vil komme, med tanke på at han er fortsatt ung og flytter alene til et nytt land.

– Det vil kanskje bli utfordringer språklig og sosialt. Han vil ikke få brukt sitt norske språk så mye, mer engelsk, men jeg tror han raskt vil lære en del nederlandsk. I tillegg er det spennende å se hvordan det går sosialt, og sammen med host-familien, som PSV har plukket ut og som vi har godkjent, sier Kjølø.

Utmerket seg på turneringspill

Kjelsås er moderklubben til Mathias, og det er der han har tilbrakt de fleste fotballtimene så langt.

Den siste tiden har han spilt for Vålerenga, men det var etter hospitering med Stabæk på turnering, at han ble invitert til PSV for første gang.

– I oktober i fjor, etter at representanter fra klubben hadde sett han spille på turnering med Stabæk sitt 2001 lag, forteller pappa Kjølø videre.

–  Så ble han invitert på nytt i påsken, og etter det var klubben så fornøyde at de også har sett på han her i Norge på trening og kamp for Vålerenga, legger han til.

Nordre Aker Budstikke ønsker Kjelsåsgutten lykke til, og gleder oss til å følge han videre!

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse