Disenjenta (17) har fått jobb som ballerina - i Russland

Kristine Moe (17) på scenen ved tidligere anledning. FOTO: STIAN SCHIOLDBORG/MAGENTASTUDIOS.NO

Kristine Moe har fått en stor drøm oppfylt - hun skal arbeide som ballerina ved selveste Michailovsky teateret i St. Petersburg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.05.2017 kl 10:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

DISEN: Kristine Moe fra Disen og Oslo har fått en stor drøm oppfylt. Bare 17 år gammel har hun fått jobb som ballerina - ved Michailovskyteateret i St. Petersburg i Russland. Etter å ha deltatt på audition ved teateret.

Nordre Aker Budstikke møtte Kristine for ett og et halvt år siden, ved Akerselva på Kjelsås. Kristine gikk da i 10. klasse, på ungdomsskolen, og hadde allerede bestemt seg for å satse alt på en karriere som ballettdanser.

Full støtte

– Jeg er jo selvsagt avhengig av full støtte fra familien min på dette valget, og det har jeg. Det er jo dette jeg vil, å danse og også på sikt å kunne leve av dansen. Nå tar jeg år for år og satser fullt på dansen, så får vi se. Jeg er i hvert fall så langt veldig fornøyd med både pedagoger og opplegget rundt dette, sa den målbevisste 16-åringen til lokalavisa i oktober i 2015.

Det var da Kristine gikk på barneskolen på Disen, at hun oppdaget ballett. Midt i skolefritidsordningen, SFO, eller Aktivitetsskolen som det nå heter.

– Jeg spilte litt piano, og drev også med litt turn. Men det ble ballett som dro mest, forteller Kristine i høstsola ved vakre Akerselva.

Se bildet større

Nordre Aker Budstikke møtte Kristine Moe ved Akerselva - høsten 2015. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Litt sånn kontrollfreak

– Etter hvert som jeg danset, så ble jeg ganske god. I tillegg til at jeg synes det er kjempegøy å holde på med dette. Jeg ble oppfordret av pedagogene om å satse mer på balletten. Jeg er vel litt sånn kontrollfreak, liker å terpe til alt sitter. Kanskje derfor ballett passer så bra for meg.

– Følelsen av at det faktisk også blir sånn, at når du trener nok på en ting, så blir det riktig, liker jeg godt. Man får belønning for å jobbe hardt med noe - les hele saken her.

Vaganova-akademiet i Russland

Etter å ha vært masterclasstudent ved Den norske Ballettskole, så ble Kristine i fjor høst tatt opp ved Vaganova-akademiet.

– Etter strålende resultat på alle eksamener kom invitasjon til audition på Michailovskyteateret, skriver Den norske Ballettskolen selv på egen hjemmeside.

Og Kristine 17 år fra Disen innfridde!

– Uvirkelig!

Og det er en strålende glad Kristine i Russland.

– Det er utrolig overraskende, uvirkelig og fantastisk at jeg skulle få denne muligheten så fort, og så tidlig. Jeg er jo bare 17 år, sier Kristine til Nordre Aker Budstikke.

– Jeg er ekstremt ydmyk og takknemlig for å få være en del av et så profesjonelt og anerkjent kompani, og i et land med en så sterk ballettkultur.

Ungjenta fra Disen forteller at dette har vært et mål helt siden 7 - 8-årsalderen.

– Det har så langt vært 10 år med hard og tøff trening og sterk prioritering, så det å få denne anerkjennelsen og muligheten, er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg satset alt på dansen etter ungdomskolen og har selvfølgelig hatt perioder hvor jeg har lurt på om dette kommer til å gå, sier dansetalentet.

Nå er det bare en ting som står på dansedrømlista.

– Det er en gang i fremtiden å få en solistrolle i en av de store klassiske ballettene, sier hun.

Stolt av den tidligere eleven

Og Den norske Ballettskole er veldig glad på vegne av den tidligere eleven.

– Det er stort for Norge hver gang en ballettdanser lykkes, da det er svært vanskelig å nå frem innen klassisk ballett. Det er så mye som skal klaffe. Dette kompaniet - eller teateret - er meget anerkjent så det er klart det er ekstra moro! sier daglig leder av Den norske Ballettskolen, Irene Aarset Jansson.

– Selvfølgelig er vi svært stolte av Kristine , vi har fulgt henne siden hun var 7 år, så hele reisen til nå har vært svært innholdsrik.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse