Dramatisk bronsefinale mellom Norge og Finland

Ullevålguttene Jesper Gadderud, kaptein på det norske laget, og Jesper Bergersen Finland. FOTO: ULLEVÅL IL/ULLEVÅL BANDY

Finland var storfavoritter før bronsefinalen, men de norske gutta hadde bestemt seg for å gi alt!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.02.2016 kl 12:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL/ARKHANGELSK: Norge kom til bronsefinalen i U17 Bandy VM med 5 Ullevålspillere på Norge og en på Finland - les egen sak avreisen til U17 VM i Arkhangelsk i Russland her.

LES OGSÅ: Snart ett år uten - les hvordan Alexander nå har det

Finland favoritt

Finland var storfavoritter før bronsefinalen. De hadde tapt knepent 3-2 mot et meget godt Sverige i semifinalen. Norges gutter hadde imidlertid bestemt seg at de skulle gi alt mot finnene.

Finland gir forskriftsmessig opp i 1 -0, men Jesper Gadderud - fra Ullevålgutt nå bandygymnas i Nässjö - reduserte til 1-1. Samme Gadderud ordnet fem minutter senere nok en scoring for Norge på en knallhard corner. Finland utlignet til 2-2 som også ble pauseresultatet.

Ledelse etter pausen

Etter pause scoret Finland to raske mål og gikk opp i 4-2. Norge kjempet som løver og greide å utligne til 4-3 ved Timian Strømdahl Fossli før Stabæks Anders Angelil sørget for balanse i regnskapet. Kampen vippet nå begge veier og Norge hadde flere gode sjanser til å score. Finland fikk også 2 mann utvist og i denne perioden kunne Norge avgjort matchen.

Tre minutter før slutt skjer det en glipp på Norges midtbane som Finland effektivt utnytter og går opp i ledelsen 5-4. Norge gir seg ikke og får flere gode sjanser uten å lykkes. Kampen ebber dermed ut med 5-4 til Finland.

LES OGSÅ: Det nye torgbygget i Nydalen tar form - sjekk hvem som flytter inn

Jesper med medalje

Dermed ble det Finland som tok bronsemedaljen i U17 VM i Arkhangelsk. Ullevåls Jesper Bergersen spilte godt på det finske landslaget og kunne dermed ta med medalje hjem.

Russland ble verdensmester etter å ha slått Sverige 5-3 i finalen.

Norge spilte bedre og bedre i turneringen og viste med all tydelighet at de kan regnes med i årene fremover.

LES OGSÅ: Maridalssyken sendte 30.000 på do

Snart ungdoms-OL

De norske landslagsspillerne har nå Ungdoms-OL å se fram til. Den 13. februar kl. 1400 spiller Norge oppvisningskamp mot Sverige på Gjøvik Stadion. Dette er en del av programmet for å gjøre bandy til en fullverdig OL gren i Beijing eller senere olympiader.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse