Du tuller ikke med denne jenta!

Cassandra til høyre, i helgen i Malmø og deltar i internasjonalt mesterskap. Her med klubbkollega. FOTO: Black Dragon Taekwondo

– Det er mest moro å se at det er mulig å få til det meste, bare man øver på det, sier Casandra (12) som er et stort talent innen Taekwondo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.04.2018 kl 21:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Casandra Meiner (12) er elev ved Kjelsås barneskole, og høyt gradert i Taekwondo, som er en koreansk kampsport. Hun trener blant annet ved Black Dragon Taekwondo i Frysjaveien på Brekke, og har det som heter en 2. dan i Taekwondo, eller 2. grad av svart belte. Denne helgen konkurrerer hun internasjonalt i Malmø Open, med tilsammen over 700 andre utøvere.

- Det er mest moro og gøy å lære nye teknikker, trene på kampsituasjoner og se at det er mulig å få til det meste, bare man øver på det. Jeg setter jeg meg nye mål hele tiden og jobber for å nå dem. Dessuten er det gøy å trene for å kunne bli best i konkurranser, forteller Casandra til Nordre Aker Budstikke.

I tillegg at det er sosialt å trene Taekwondo og man får nye venner gjennom idretten. På fritiden driver hun også med dykking, hun tok dykkeserfikat da hun var 10 år. Ellers går det litt i gaming og henging med venner.

Se bildet større

Cassandra er et stort talent innen Taekwondo. FOTO: PRIVAT

Disiplin

Casandra forteller også at foreldrene synes at hun var en veldig aktiv liten jente, og hun prøvde mange idretter underveis. Som fireåring testet hun Taekwondo.

– Etter at jeg startet med Taekwondo, merket de at jeg lærte masse selv om det var lek også. Kombinasjonen av lek og trening, krav til disiplin og ikke så mye tull og tøys, var kanskje min greie? Jeg lærte noe nytt hele tiden, og siden har jeg bare fortsatt.

Den unge jenta trener nå fire - fem ganger i uka.

– Vi reiser litt rundt og trener med andre klubber også, både i Oslo og i Akershus. På den måten får jeg enda bedre kamperfaring og anledning til å trene med de beste på mitt nivå.

Pappa ble med også

Både pappa og onkel trener også kampsport.

– Pappa synes det ble litt dumt å bare sitte på sidelinjen og se på, så da startet han like godt selv også. Han skal opp til svart belte til sommeren, og det blir stort. Men jeg er fortsatt sjefen, altså høyere gradert!

3. dan

Og snart skal hun selv opp til gradering for 3. dan.

Klubben forteller at klarer Casandra 3. dan, vil hun bli blant de høyeste graderte Taekwondo-barna og unge i hele verden.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse