– "Dutte" er tidenes beste

Raskt enige: Arild Rønsen (t.v.), Arne Scheie og Tor Milde hadde ingen store problemer med å komme fram til hvem som er Oslos beste spiller gjennom tidene. Scheie fikk også fram latteren hos fotballentusiastene med en rekke gode historier.

Ekspertpanelet gikk enstemmig inn for Harald "Dutte" Berg som "Tidenes Oslo-spiller", mens VIF-legende Henry "Tippen" Johansen måtte nøye seg med en andreplass i kåringen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.10.2007 kl 12:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Marienlyst: Lokalavisene Oslo, ved ansvarlig redaktør Tore Bollingmo, har som en opptakt til "Kampen om Oslo" de siste ukene avviklet en avstemning på våre nettsider der folk kunne stemme fram både Lyn og Vålerengas beste spiller gjennom tidende – etter nominasjoner fra vårt ekspertpanel, bestående av NRK-legende Arne Scheie, VIF-guru Arild Rønsen og Lyn-supporter Tor Milde.

Etter mange tusen stemmer var det henholdsvis Ola Dybwad Olsen og Vidar Davidsen som gikk seirende ut av avstemningen på våre internettsider.

Suverene Berg

Vi samlet vårt ekspertpanel i NRK-bygget på Marienlyst for å forsøke å komme fram til deres favoritt i de to klubbene, for så å kåre "Tidenes Oslo-spiller". Trioen endte opp med Harald "Dutte" Berg som Lyns beste spiller – mens Henry "Tippen" Johansen ble valgt som VIFs bestemann gjennom tidene.

Av de to legendene trakk Berg det lengste strået, og til og med VIF-mann Rønsen måtte innrømme at "Dutte" var noe helt unikt.

– Selv om jeg aldri har hatt noe forhold til Lyn, så jeg Harald Berg spille i mange kamper på slutten av 60-tallet. Han er et nasjonalt ikon, mener Rønsen.

Milde syntes det var rart Berg ikke ble stemt til topps av folket, og syntes dermed det var på sin plass at han gikk til topps i selve kåringen.

– Jeg er skuffet over at Berg ikke ble stemt fram som nummer én av folket. Han er min nummer én i Lyn, foran Arne Brustad, sier Tor Milde – og fikk full støtte av Arne Scheie.

Scheie hadde ingen problemer med å velge Lyns bestemann, men trøblet mer med Vålerenga.

– Der er det mye vanskeligere, med så mange forskjellige spillere å velge blant. Likevel er det ingen som slår Harald Berg. Han hadde enorm suksess, fastslår Scheie.

Spilte mot Cruyff

Berg (66) startet karrieren i Bodø/Glimt, men reiste til Lyn på midten av 60-tallet. Der hadde han stor suksess, og fikk med seg både ett seriegull og to cupmesterskap. I tillegg fikk han bokført 43 landskamper og 12 scoringer for Norge.

– Det mange ikke vet er at Berg også en gang prøvespilte for Arsenal, men det var på en tid det ikke var vanlig med utlendinger i engelsk fotball, forklarer Scheie.

Berg fikk med seg fem sesonger i Lyn, før han prøvde lykken i nederlandske FC Den Haag. Der fikk han blant annet med seg en cupfinale mot storlaget Ajax, med legenden Johan Cruyff på laget.

"Tippen" Johansen måtte dermed ta til takke med en andreplass i kåringen, men ekspertpanelet kåret ham i alle fall til VIFs beste spiller gjennom tidene.

– Jeg synes det er rart Vidar Davidsen har fått så mange stemmer, selv om han selvsagt også var god. Jeg lander på "Tippen". Han har en evigvarende glorie i Vålerenga, understreker Rønsen.

Mange som har fulgt kåringen har også uttrykt sin skepsis til at det bare er spillere fra Lyn og Vålerenga med i kåringen. Vi gir Arne Scheie muligheten til å rose andre gode spillere som har storspilt på diverse fotballbaner i hovedstaden.

– I en slik sammenheng må selvsagt Ragnar Larsen fra Sandaker nevnes. Han var blant innom Lazio senere i karrieren. Også Per Pettersen fra Frigg og Hans Nordahl fra Skeid har satt sitt preg på Oslo-fotballen, sier NRK-eksperten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse