Dyr bonde i byen

Christian Brink kommer til å tilbringe mye tid på Toppidrettssenteret og på Kringsjå som ny Lyn-spiller.

Tidenes dyreste norske forsvarsspiller, Christian Brink, er i Oslo for andre gang i sitt liv.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.09.2006 kl 16:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Majorstuen: Christian Brink er et navn fotball-Norge vil lære seg raskt. Lyn har hentet den sympatiske Stord-gutten for 4,5 millioner kroner. Beløpet er det høyeste som noen gang er betalt for en forsvarsspiller fra en norsk klubb til en annen. I dag, torsdag, har Christian vært i Oslo i 14 dager. Han har rukket å bo på to hoteller, flytte inn i en midlertidig leilighet i Bogstadveien, trene hver dag på Kringsjå, gjøre seg litt kjent med byens cafeliv, og å debutere for Lyn i Tippeligaen mot Sandefjord. Han stortrives. Livet i hovedstaden har mye å by på for en single 23 år gammel mann som er vant tilmindre forhold.

Rakett-karriere

Christian spilte i 3. divisjon for to år siden hjemme på Stord/Moster. De gjorde sine ting bra, og Christian ble med opp til 2. divisjon med samme klubb. I fjor høst reiste han til Sogndal for å begynne på sosionomstudiet. Han fortsatte å spille for Stord/Moster i helgene, men fikk trene med Sogndal. Førstedivisjonsklubben så potensialet i Christian, og vips så hadde han fast plass i den bakre fireren hele det siste halve året.

– Jeg må ha vært på rett sted til rett tid. For plutselig fikk jeg et tilbud fra Lyn som åpnet veien for realiseringen av en guttedrøm, å spille på øverste nivå i Norge, sier Christian. Han er såpass dedikert til fotballen at studiene må vike. Allerede da han var fem år fortalte han sin mor at han skulle bli proff i England. Drømmen er der ennå. Og å få Henning Berg som trener er ekstra stort for en forsvarsspiller med ambisjoner om å følge i hans fotspor.

Vi blir med Christian på en tur i Oslo for å se på boliger. Han har bestemt seg for å kjøpe leilighet. Gjerne i sentrum, men han vil også orientere seg om mulighetene i de vestligste bydelene, og ikke minst i Nordre Aker, der han trener og skal spille hjemmekampene. Uansett er det meste annerledes enn hva han er vant til.

– På Stord var det ikke mye å ta seg til for en ungdom. Men kino, playstation, skole og fotball hadde vi der også. Dessuten regner jeg meg for å være et cafémenneske, forteller Christian. Han er ikke uten storbyerfaring. Andre året på videregående tok han i Cardiff i Wales. En erfaring han er lykkelig for å ha med seg.

Christian har klare planer om å fullføre sosionomstudiet. Det var som sivilarbeider ved Stord ungdomskole han oppdaget hvor givende han opplevde arbeidet med unge som har falt litt utenfor.

– Jeg fikk selvtillit på at jeg kan bidra til en litt lysere hverdag for folk som sliter, sier Christian.

Snobbelag?

23-åringen har allerede funnet fremt til to kompiser fra Stord med tilhold i Oslo. Det sosiale nettverket var på plass fra første dag. Leiligheten han skal kjøpe må ha minst ett ekstra soverom, for her blir det ofte gjester.

Den ene kompisen går på BI. Sammen har de allerede rukket å legge bak seg noen mil i Christians gamle Corolla på kikk etter bra steder å bo.

Christian hevder han aldri har hatt noen spesiell favoritt blant norske lag, men innrømmer å ha fulgt Rosenborg i Champions League. Med andre ord har ikke Lyn ligget hans hjerte veldig nær før muligheten for å bli Oslo-gutt åpnet seg.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke visste mye om Lyn. Og jeg hadde hørt om snobbene fra Oslo vest. Jeg hadde nok noen bilder i hodet, ja. Men nå som jeg er en del av klubben, må jeg si at miljøet ikke føles slik. Her er det jordnære og hyggelige folk som kler seg og oppfører seg helt normalt, fastslår Christian Brink.

Christian den norskeste i Lyns forsvarsrekke, til tross for sin svenske far. Christian spiller sammen med en islending, en svenske og en danske. Og stortrives.

– Jeg tror jeg skal klare meg bra. Jeg stresser ikke på banen, men prøver å gjøre ting enkelt, sier mannen som har signert kontrakt med Lyn frem til 2009.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse