Edu og Hoff herjet mot Tromsø

Espen Hoff setter ballen kontant i nettet etter dette skuddet.

Lyn-angriperne storspilte på Ullevaal stadion i ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.05.2007 kl 11:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Duoen plaget gjestene gjennom hele kampen, og det var samspillet mellom de to som ble avgjørende. Espen Hoff vartet opp med en scoring og en målgivende pasning. Det samme gjorde makker Chinedu Obasi Ogbuke.

– Espen (Hoff) og jeg har en veldig god kjemi på banen. Vi vet hvor vi har hverandre hele tiden. Det handler om fotballforståelse, sier Edu fornøyd etter kampen.

Lynvingen Hoff syntes det er godt å ha spissen tilbake i praktslag. Edu ble som kjent skadet i serieåpningen og var ute i flere uker.

– Han betyr like mye som alle de andre på laget, men han har noen ekstreme kvaliteter. I dag fungerte det veldig bra mellom oss, sier han.

Toppform?

I oppgjøret mot Tromsø fikk Espen Hoff både tid og rom på venstrekanten – og han var til tider ustoppelig på den tunge Ullevaal-matta. Bortelaget gikk opp i ledelsen etter et kvarter, men i det 34. minutt var det duket for en tvilsom Lyn-redusering. Edu spiller Hoff igjennom på ti meter, ballen toucher borti hånda til Lyn-spilleren, men dommer Kjetil Sælen blåser ikke. Hurtigtoget kunne dermed banke ballen bak Kenny Stamatopolous i Tromsø-målet.

– Ballen er helt klart borti hånden min, men jeg spiller alltid til dommeren blåser. Jeg kan jo ikke stoppe opp, sier Hoff.

På overtid i første omgang spilte Hoff nok en gang en sentrale rolle, men denne gang som regissør. Spissen Magnus Powell startet et godt timet løp bak Tromsø-stopperne. Espen Hoff serverte deretter en praktpasning inn på syv meter, og svensken satte den sikkert i nota.

Ti minutter inn i 2. omgang økte Lyn til 3-1 etter en nydelig flikk fra nevnte Edu. Jo Tessem dro seg fri på høyrekanten og la et presist innlegg inn på første stolpe. Der dukket nigerianeren opp – og satte den på merkelig vis opp i nettaket.

– Jeg føler meg i veldig god form, kanskje i toppform. Jeg scorer mål, og det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

Offensivt gode

Tromsø reduserte til 2-3 etter en scoring av Sigurd Rushfeldt. Lyn forsatte likevel å kjøre på mot Tromsø-målet, og tre minutter før slutt økte hjemmelaget til 4-2 etter en iskald scoring fra skrått hold av unggutten Erling Knudtzon. Rett før slutt headet Jo Tessem ballen i eget mål, men gjestene kom aldri nærmere. Lyn tok dermed tre poeng, og Henning Berg syntes det var fullt fortjent.

– Det fungerte veldig bra framover i dag, men vi er ruskete bakover. Dommeren kom i fokus etter noen tvilsomme avgjørelser, men han avgjør på ingen måte kampen, sier Berg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse