ANNONSE
Annonse

– Ekstra spennende fordi man ser så lite

Ada Wulfsberg fra Nydalen, og Langmyrgrenda, er på vei ut i mørket. Bak følger lagvenninnen Ane Sofie Krogh. Foto: KOLL

Det var mildt og mørkt og fullt av lys i Kollmarka lørdag kveld. Trollnatta i regi av IL Koll var mer populær enn noensinne. Ada Wulfsberg utmerket seg spesielt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2015 kl 19:46

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ: Hele 208 startet på den femte utgaven av Trollnatta. Som vanlig var mål på Kollhytta, lagets klubbhus i utkanten av både by og skog. Det ble spennende og morsomme opplevelser for både barn og unge med hodelykt på hodet.

Starten gikk over én time. I snitt startet det en deltaker hvert 17. sekund! Det var et inspirerende og morsomt syn å se lys etter lys dukke opp i mørket.

De yngste hadde med seg en voksen. De eldre løp alene. For aldersgruppa 13–14 år var det lagkonkurranse. To–tre skulle i fellesskap finne fram.

Hvert 17. sekund startet det i snitt én deltaker.

LES OGSÅ: Bli kjent med Nordre Akers nye bydelsutvalg: Alle vil ha Høyre-Per

Lokale vinnere både i jente- og gutteklassene

Ada Wulfsberg fra Langmyrgrenda og Nydalen og Ane Sofie Krogh fra Oppsal samarbeidet seg til seier i jenteklassa mens Halvor T. Halden og Lars Young Vik, begge Nydalen, var raskeste gutter på fellesstarten.

– Det var gøy å løpe Trollnatta, sier Ada Wulfsberg.

– Nattorientering er veldig spennende fordi man ser så lite av o-terrenget med hodelykt og orieneringen blir annerledes.

Ada synes det var spesielt moro å løpe med en venn.

– Trollnatta var et bra o-løp.

LES OGSÅ: Tok første o-verdenscupseier på sju år

Deltakere mellom ett og 14 år

Hvert 17. sekund startet det i snitt én deltaker. Foto: KOLL IL

De yngste fulgte lysløypa – som var både på og av – mens de litt eldre var ute i Kollmarka og virkelig måtte følge med på både kart, kompass og terreng.

Deltakerne var fra vel ett år til 14. Helt fra Toten kom det unge for å søke utfordringer storbyskogene, men nesten alle var fra Oslo og veldig mange kom kortreist – fra Nordre Aker.

I målgang ventet premier til alle. Avslutningsvis var det trekning av ytterligere premier.

I kiosken var det kaker, men også, som det seg hør og bør i disse dager en sunn profil med frukt. Løperdrikken, som ble servert i kiosken, var gratis fruktvann!

Arrangør Koll opplevde også medlemsvekst i løpet av den milde høstkvelden. Orienteringsgruppa teller for første gang på mange år over 100 medlemmer.

Lørdag var det også usedvanlig fint for nattorientering med mange pluss og ingen nedbør. Først da arrangøren hadde ryddet ned, kom de varslede regndråpene.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse