Brandsdal knuste Northug i spurten: – Ekstra stas å seire over Petter

Knallåpning på sesongen for Eirik Brandsdal - her fra Falun forrige sesong. FOTO: ARKIV/RANDI BERDAL HAGEN/VEST-TELEMARK BLAD

Eirik Brandsdal best i sprint på Beitostølen, da han knuste Petter Northug jr. på oppløpet. – Det er sånne dueller jeg trener for, sier Kjelsås-løperen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.11.2015 kl 14:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Det ble en knallåpning av Kjelsås' store langrennshelt, Eirik Brandsdal, da sesongen ble sparket i gang på Beitostølen i helgen. Han klinte til i sprinten, og banket selveste Petter Northug jr. på oppløpet.

LES OGSÅ: Dette kan bli Eiriks sesong: Brandsdal best i test

Det liker Brandsdal spesielt godt.

– Kult med en god start på sesongen. Må innrømme at det er ekstra stas å seire over Petter. Det er sånne dueller jeg trener for, forteller langrennsløperen til Nordre Aker Budstikke, mandag formiddag.

LES OGSÅ: Nå mangler bare minusgradene: Her kommer Oslos helt nye skiløyper – i Nordre Aker!

Han fortsetter:

– Det er alltid mye oppmerksomhet og trøkk på åpninga. Alle utøverne er spente og hatt en lang opptreningsperiode. Det gir trygghet og motivasjon til de viktigere skirennene utover vinteren, sier Brandsdal.

LES OGSÅ: I forrige sesong hadde Brandsdal seieren i sprintverdenscupen innen rekkevidde helt fram til siste løp i Drammen i mars

Finland neste

Og det er ikke lenge til Brandsdal igjen skal konkurrere i løypa. Neste ut er Kuusamo i Finland.

– Det blir verdenscupåpningen med mini-tour. Og som starter med klassisk sprint fredag 27. november, 10 kilometer skøyting lørdag og 15 kilometer klassisk jaktstart søndag, sier Brandsdal.

I mai i år markerte moderklubben Kjelsås IL at Brandsdal nå er historisk i Kjelsås Langrenn; han har passert klubbens skidronning Trude Dybendahl i antall World Cup-seire. Eirik har nå åtte verdenscup-seire, Dybendahl har syv.

LES OGSÅ: Skiskytter Kristin fra Lyn avslører hvordan toppidrettsutøvere spiser

– Gir veldig mye tilbake

– Eirik gir så veldig mye tilbake til klubben, og er til stor inspirasjon for små og store. I tillegg er vi så takknemlige og glade for at han hvert år stiller og bidrar med Multisportuka, sa ledelsen i Kjelsås Langrenn til Nordre Aker Budstikke i mai.

LES OGSÅ: Sprinter-Brandsdal vant NM-femmila

Fortsetter 3-4 sesonger til

Til Dagbladet har Brandsdal tidligere fortalt at han fortsetter i langrennssirkuset så lenge han er motivert og har det gøy:

– Kanskje tre-fire sesonger til? Det er jo mye som må prioriteres bort når man driver med toppidrett, men det har så langt ikke vært de store problemstillingene. Jeg føler meg heller veldig heldig og priviligert som har mulighet og er god nok til å kunne satse på ski på heltid!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse