Ellinor gikk til gull

Koll-gutten Jacob Bringedal i aksjon i Eineåsen skianlegg lørdag.

Ingen gikk raskere enn Ellinor Høgberg fra Kjelsås i Ungdommens Holmenkollrenn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 13:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Øyvind Anders Myrset Syversen fra Lyn staket voldsomt ut fra start.

Se bildet større

Olav Vikøren Espenes fra Lyn på full fart ut fra start i Ungdommens Holmenkollrenn.

Se bildet større

Ellinor Høgberg gikk så det suste i løypene i Bærum, og da ble det også gull i jenter 13.

BÆRUMS VERK: I klassisk var Ellinor i det umulige hjørnet, og dermed kunne hun juble for seier i det prestisjetunge rennet – som regnes som et uoffisielt NM for 13- og 14-årsklassen.

– Det var tøff konkurranse, men jeg hadde lyst til å vinne. Jeg er selvsagt kjempefornøyd med innsatsen min, sier Ellinor.

Ellinor – som fyller 13 først til sommeren – vant 13-årsklassen etter en meget dramatisk innspurt på Eineåsen skianlegg i Bærum. I mål skilte det ett sekund ned til Marte Mæhlum Johansen fra Østre Toten på plassen bak.

– Jeg hadde mye sekundering underveis, og visste at jeg ledet, sier Ellinor som fikk meldinger fra både pappa, stefar og bestefar underveis.

Nedprioriterte Bjørgen

Ungdommens Holmenkollrenn er den eneste gangen i året Ellinor får muligheten til å bryne seg på løpere fra hele landet. En slik helg synes hun derfor er kjempeartig.

– Dette er årets viktigste renn, og det er et høyt nivå her. Det kommer løpere helt fra Finnmark, forteller 12-åringen.

Ellinor har naturligvis fått med seg Marit Bjørgens suksess i OL, men det var ikke gull-løpet i forveien som var inspirasjonen for Kjelsås-løperen.

– Nei, det løpet fikk jeg faktisk ikke sett. Jeg gikk og la meg tidlig så jeg skulle være uthvilt til dette rennet, sier den seriøse langrennsløperen.

Søndag hadde Ellinor hatt en god mulighet i rennet i fristil, men da fullførte ikke lørdagens vinner. Likevel er ikke 12-åringen i tvil om at hun skal satse på begge grenene videre.

– Det virker som flest satser på skøyting, men jeg satser begge. Jeg synes det er for tidlig å spesialisere meg, og jeg ønsker også å bli god på begge deler, sier Kjelsås-talentet.

Gode resultater

I et så tøft renn som Ungdommens Holmenkollrenn er det ikke lett å havne høyt på resultatlistene, men det var flere løpere fra området som klarte en plassering blant de 20 beste i løpet av helgen.

Lørdag gikk Koll-løperen Åsmund Aamodt Resell inn til 15. plass i gutter 13. Lyns Mie Bjørndal Ottestad ble nummer 17 i tilsvarende klasse for jenter.

I jenter 14 klarte Anine Ahlsand fra Kjelsås å komme blant de ti beste, da hun fikk en flott niendeplass i klassisk. Søndag endte hun som nummer tolv i rennet i fristil. Med flotte resultater i begge jenteklassene viste Kjelsås at det står godt til med langrennsløperne i klubben.

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse