Endelig scorer jentene selv

Malin Heggebø Rolfsen (7) med gul vest gir alt for Lyn 009 i Ekeberghallen.

Heiagjengen til KFUM Rød var på hugget hele kampen, men ved fulltid var det Lyn-jentene som kunne juble høyest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.11.2007 kl 11:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tåsenjentene syns det er mye morsommere å ha sitt eget jentelag. (Bak f.v.) Mia Standal (7), Margrethe Stenvåg (7 1/2), Lene Heimdal (7), Mia Helene Solberg Brekke (6 1/2). (Foran f.v.) Mathia Selinger (7), Anna Barlinn (7), Marie Fidler Amlien (7), Malin Heggebø Rolfsen (7).

Se bildet større

Margrethe Stenvåg (7 1/2) scoret tre mål for Lyn 009 mot KFUM Rød i Umbro-cup denne helgen.

Ekeberg: – Når vi scorer så jubler vi høyt, og etter kampene så er det Lyn-ropet. Sånn gi meg en "L" og sånn. Og så kan man si "hørte ikke" hvis man vil etterpå, forklarer Marie Fidler Amlien (7) ivrig. Hun og lagvenninnene på Lyn 009 har akkurat vunnet sin tredje kamp i Umbro-cup i Ekeberghallen denne helgen.

– Vi har vunnet alle kampene våre, unntatt den siste for den har vi ikke spilt enda, understreker Marie fornøyd.

Denne helgen spilte laget sine aller første kamper som et rent jentelag. Tidligere har de måttet spille med guttene, men endelig er de mange nok til å danne sitt eget lag.

– Det er mye morsommere å spille bare med jenter, slår Marie fast.

– Guttene sentrer ikke, de vil bare ha ballen for seg selv. Nå får vi ha ballen mer, legger ei av lagvenninnene til.

– Og før var det guttene som scoret mest, mens nå scorer vi selv, fortsetter Marie. I kampen mot KFUM Rød ble det 3-0 til Lyn-jentene.

– Det var Margrethe som scoret alle målene, skryter Marie.

Bobler over

Selv sto Marie i mål denne kampen.

– Vi bytter på å stå i mål. Det er de som har spilt lengst på laget som står først, forteller Marie engasjert. Hun og de andre jentene bobler over av entusiasme, det er tydelig at et rent jentelag har vært etterlengtet.

– Det var unison jubel da vi spurte om de hadde lyst å danne sitt eget lag, smiler trener Christine Aas Standal. Hun tror det vil gjøre det lettere både å rekruttere nye jenter, og holde på de som allerede er der.

– Selvsagt skal vi holde sammen videre, mener Marie bestemt.

Kjempestolt

Jentene, som alle går i 2C på Tåsen skole, imponerte med gode resultater og strålende humør i Umbro-cup. Trener Standal er meget fornøyd.

– Jeg er så kjempestolt av jentene. Vi visste jo ikke hvordan det ville gå, men de koser seg masse, og det er veldig moro, smiler hun. Til neste år er de gamle nok til å prøve seg i seriespill, men før det er det ikke umulig at Lyn-laget skal vise seg frem i flere cuper.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse