ANNONSE
Annonse

Er du tenåring og ikke kan svømme? Se hit!

Svømmeinstruktør Andreas Johansen i SiO og prosjektkoordinator Gina Holand i Bydel Nordre Aker er klare for å ta imot ungdom som vil lære å svønmme. Foto: KARL ANDREAS KJEKSTRUP

Bydel Nordre Aker, i samarbeid med Studentsamkipnaden i Oslo og Akershus, tilbyr gratis svømmekurs til dem mellom 13 og 18 år i august.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2016 kl 16:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: – Vi i forebyggende barne- og ungdomsenhet satser stort på svømmeopplæring! Vi ønsker at alle ungdommer i bydelen skal ha gode svømmeferdigheter og være trygge i vann, sier posjektkoordinator Gina Holand i Bydel Nordre Aker.

Bydelen går sammen med Studentsamkipnaden i Oslo og Akershus (SiO) for å tilby svømmeopplæring på Domus Athletica i august. Kursene er rettet mot ungdom i alderen 12 til 18 år, som bor i Nordre Aker.

– Vi gleder oss masse til å heve svømmekompetansen i bydelen! sier Hovland.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Instruktører fra SiO

Instruktør Andreas Johansen, ansatt i SiO, har mange års erfaring som aktiv svømmer, svømmetrener og svømmeinstruktør. Han har også tidligere ledet to svømmekurs i regi av Aktiv Fritid for alle.

– Vi har svært god erfaring med ham som en trygg og pedagogisk lærer. Jeg mener også at unge instruktører har mange fordeler for målgruppa, særlig fordi det er med på å skape et avslappet miljø rundt kursene, sier Holand.

Hun forklarer at det er naturlig for bydelen å samarbeide med SiO på grunn av nærheten til bassenget på Domus Athletica på Ullevål.

LES OGSÅ: ROFLMAO, idk, wtf? Henger du med? Her er foreldreguiden til ungdomsspråket

Nybegynnernivå

Gina Holand i Bydel Nordre Aker står bak svømmekursene, og Andreas Johansen er instruktør fra SiO. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kursene er tiltenkt ungdommer som er nybegynnere eller har svake svømmeferdigheter. Fokuset er først og fremst på å bli trygg i vann og ta små skritt frem til å bli svømmedyktig.

– Det viktigste er å etablere grunnleggende svømmeferdigheter, men vi håper så klart at mange kommer til å lære seg å svømme. Mange ungdommer foretrekker også å være i vannet med personer av samme kjønn, og dersom det er ønskelig settes det opp separate gutte- og jentekurs, sier Holand.

Instruktør Andreas Johansen anbefaler å være mellom fem og åtte ungdommer per kurs for at deltakerne skal få mest mulig ut av timene.

Kursene blir satt opp fortløpende etter pågang. De starter parallelt med skolestart i august og har faste kurs én gang i uken frem mot vinteren.

Mer åpenhet rundt å ikke kunne svømme

– Opplever dere at det kan være flaut å innrømme at man ikke kan svømme som tenåring?

– Vi ønsker åpenhet rundt det å ikke kunne svømme! I Oslo er det svært mange som aldri har lært å svømme. Å ikke kunne svømme kan gjøre at man føler seg utenfor eller ekskludert i mange sosiale sammenhenger. Det kan i verste fall være livsfarlig, sier Holand, og legger til at det aldri er for sent å lære å svømme, selv om man kanskje ikke har lært det som barn.

– Mange ungdommer tenker sikkert at de er den eneste som ikke kan, men det er mange i samme situasjon.

Kurset finansieres med midler fra tiltaket Aktiv Fritid for alle, og er derfor helt gratis for deltakerne. Etter et tilsvarende tilbud i fjor, i mindre skala, så Holand at behovet for svømmeopplæring for ungdom er stort i Nordre Aker. Håpet er at det kan bli permanent.

Påmelding sendes til gina.holand@bna.oslo.kommune.no innen 1. juli. Det kommer mer info etter påmelding. Det er begrenset antall plasser, så førstemann til mølla gjelder.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse