Erik er «Årets trener 2018»

Årets trener Erik Bråten (til venstre), fra Kjelsås Langrenn. FOTO: KJELSÅS LANGRENN

«Årets trener er veldig flink til å ta vare på alle utøverne, og jobber like hardt for de som plasserer seg et stykke ned på lista som de som kjemper om medaljer.»

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.04.2018 kl 12:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Denne uken var landets langrennstrenere samlet på Lillestrøm i regi av Trenerklubben, som er en organisasjon tett knyttet opp mot Norges Skiforbund.

–Ettertraktet pris

– I den forbindelse ble det delt ut en ettertraktet pris - «Årets trener 2018», med bakgrunn i innstillinger fra trenere og utøvere fra hele landet. En jury bestående av blant annet landslagssjef Vidar Løfshus, kåret vår egen Erik Bråten som vinner, hovedtrener for junior og senior gruppa i Kjelsås langrenn, forteller Lars Njaastad i den store langrennsklubben på Oslos tak.

Se bildet større

Beviset på Erik Bråtens gode trenerinnsats i langrenn. FOTO: KJELSÅS LANGRENN

Årets trener er en hedersbevisning som skal gå til en trener som bidrar til å fremme langrennssporten på en sunn måte og i tråd med de normer og verdier.

Juryens begrunnelse

– Årets trener har sin utdannelse fra NIH og er sertifisert Trener 3 i langrenn, i tillegg til å ha aktiv bakgrunn fra skigymnas. Vedkommende berømmes for å ha videreutviklet kulturen for kunnskapsutveksling og for øke takhøyden for diskusjoner innad i trenerteamet sitt, noe som har økt kunnskapsnivået og evnen til å dra i samme retning blant trenerkollegene, er juryens begrunnelse.

Øker

Kjelsås Langrenn økte i vinter antall deltagere i nasjonale konkurranser som Norgescup og Junior-NM til 51, inneværende sesong, herav har 24 løpere tatt poeng og 21 var kvalifisert til Norgescup-finale.

– Klubben er en av Norges ledende, om ikke den ledende på juniornivå i Norge i øyeblikket og har en fin balanse mellom topp og bredde, også fra juryens begrunnelse.

En av forslagsstillerne sier det slik i sin begrunnelse:

– Årets trener er veldig flink til å ta vare på alle utøverne, og jobber like hardt for de som plasserer seg et stykke ned på lista som de som kjemper om medaljer. Han er genuint interessert i det han driver med og det kommer tydelig fram i arbeidet hans. Han er god til å lede utøverne sine gjennom både med- og motgang.

Erik Bråten er i tillegg hovedtrener for Team Kollen, juniorsamarbeidet mellom Osloklubbene.

Team

En stolt Erik vil gjerne presisere at prisen er et resultat av godt samarbeid i klubbens trenerteam som foruten han selv består av Tormod Skjerve Vatten og Monika Kørra.

Se bildet større

Trenerteamet i Kjelsås Langrenn: Fra venstre Tormod Skjerve Vatten, Monika Kørra og Erik Bråten. FOTO: KJELSÅS LANGRENN

– Jeg vil også trekke frem min forgjenger Kristian Bjune Sveen som en viktig årsak til de gode resultatene som klubben har oppnådd de siste årene. En velorganisert klubb med engasjerte ledere er også en forutsetning for det gode treningsarbeidet som legges ned, føyer 25-åringen til til slutt.

Prisen består av: heder, ære, et diplom og et utdanningsstipend på 5.000 kroner.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse