Etter en eventyrlig sesong er Lyn Ski Årets idrettslag

Simen Hegstad Krüger, med sine tre OL-medlajer (to av dem gull), er det mest synlige beviset på Lyns suksess i år. Men det er de mange tusen barn og unge som er de virkelige heltene i Lyn Ski. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– OL-medaljene er veldig synlige, med det er bare toppen av isfjellet av alt vi driver med, sier styreleder Geir Moe.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2018 kl 17:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta: Oslo kommunes idrettspriser

Idrettsprisene utdeles under et årlig arrangement i Oslo rådhus. Tirsdag 24. april 2018.

Følgende priser deles ut:

  • Årets ildsjel er Helge Sæther fra Frigg Oslo FK.
  • Årets ildsjel kåres av Oslo Idrettskrets, og mottar en pris på 15.000 kroner.
  • Årets idrettslag er Lyn Ski.
  • Årets idrettslag kåres av Oslo kommune, og mottar en pris på 15.000 kroner.
  • Oslo kommunes ærespris tildeles utøvere som i 2017 har tatt gull i EM, eller medalje i VM. I år mottar 24 utøvere ærespris.
  • Oslo kommunes idrettsstipend tildeles 10 Oslo-utøvere, se oversikt i vedlegg. Utøverne er valgt ut av Oslo Idrettskrets og mottar et stipend på 15.000 kroner hver.
  • 100-årsjubilanter: Idrettslag som feirer 100-årsjubileum i 2018 hedres med gavekort på fototjenester for inntil 5000 kroner. Årets jubilanter er Vika IF, Grorud IL og SK Speed.

KRINGSJÅ / OSLO: Lyn Ski kåres til årets idrettslag når Oslo kommune feirer Osloidretten 24. april. Prisen deles ut av ordfører Marianne Borgen i Oslo rådhus:

– Med idrettsprisene vil Oslo kommune hedre alle de som hver dag gjør en kjempeinnsats for Osloidretten. Prisene går til lokale helter som ved å skape inkluderende møteplasser for alle, bidrar til samhold i lokalmiljøet og legger til rette for at barn og unge får oppleve idrettsglede, sier Borgen.

Aktivitetsskaper i lokalmiljøet

Oslo idrettskrets fremhever i begrunnelsen at Lyn Ski har jobbet målrettet for å bli en inkluderende aktivitetsskaper i lokalmiljøet: Det stilles klare krav og forventinger til både utøvere og foreldre. Alle må bidra til at klubben etterlever sin visjon om et hyggelig miljø preget av en inkluderende kultur, uavhengig av ambisjon og prestasjonsnivå.

Det vises også til at klubben har utøvere i verdensklasse – Simen Hegstad Krüger tok to gull- og en sølv-medalje, og Hans Christer Holund tok en bronse under OL i Pyeongchang i februar.

– Det er ærefullt å få en slik utmerkelse, sier Geir Moe, styreleder i Lyn Ski, til Nordre Aker Budstikke.

– Mange ting går bra i Lyn Ski, spesielt i toppen, med opptil flere OL-medaljer. Det er jo veldig synlig, samtidig er det bare toppen av isfjellet av alt vi egentlig jobber med: Nemlig å lære barn og unge skiglede. Det er det som er hovedarbeidet vårt, sier Moe.

LES OGSÅ: «Hele» Lyn heiet inn Simen til OL-medalje fra klubbhuset på Kringsjå

Se bildet større

Styreleder Geir Moe, midt mellom OL-helten Simen og daglig leder Annik Bjørndal. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Inkluderende kultur

Juryen trekker i sin begrunnelse frem den inkluderende kulturen i klubben, som nå teller nærmere 2500 medlemmer, og at det er plass både til dem som vil bli aller best, og til dem som bare vil ha det gøy. Samtidig stilles det krav, både til utøvere og foreldre.

– Kulturen, vår filosofi, er kjerner i alt vi gjør. Mange foreldre kommer og går, og forventningene deres til barna og klubben varierer. Noen er veldig opptatt av resultater, mens andre vil ha lek. Med faste rammer på hvordan vi som klubb gjør det, sikrer vi stabilitet, og gjør at vi kan skape noe bra over tid, sier Moe.

Se bildet større

Ivrige Lyn-skiløpere under klubbmesterskapet tidligere i år. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hviler ikke

Selv om vintersesongen omsider er over, er det ingen pause å spore i skiklubben på Kringsjå. Senior- og junior-gruppa er i gang med oppkjøring til Holmenkollstafetten, og evalueringen av årets sesong, samt rekruttering av neste sesongs trenere, har startet. For de yngste har den vanlige rulleskimoroa, som vanligvis starter etter påske, til nå vært erstattet med skimoro. Men nå som snøen i Snøparken smelter vekk, skal snart rulleskiene finnes frem.

Dessuten har planleggingen av Nordmarka Skogsmaraton, som Lyn Ski nå er arrangør for, også startet. Den går 16. juni, og for andre gang arrangeres det også halvmaraton.

– Vi håper på 1500 deltakere i år, sier Moe.

Etter Nordmarka Skogsmaraton holdes det OL-fest i klubbhuset på Kringsjå for spesielt inviterte. Da skal blant annet bragdene til Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund i Pyeongchang feires.

LES OGSÅ: Simen hegstad Krüger ble tatt i mot som en rockestjerne på Lyns klubbmesterskap

Se bildet større

Simen Hegstad Krüger var populær pokalutdeler da Lyn Ski arrangerte klubbmesterskap i mars. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Årets idrettslag 2018 - Lyn Ski

Her er Oslo Idrettskrets’ begrunnelse:

«Lyn Ski holder til i Sognsvann snøpark i Bydel Nordre Aker. Klubben er ett av flere allianseidrettslag inn under Ski- og fotballklubben Lyn, den siste stiftet helt tilbake i 1896.

Klubben har de seneste 15 årene jobbet systematisk og har gått fra noen få hundre til dagens 2300 medlemmer. Klubben er en viktig aktivitetsskaper i nærmiljøet i randsonen til marka. Her utnytter de sitt anlegg, Sognsvann snøpark, til det fulle med kunstsnøproduksjon og mye aktivitet.

Klubben har mange aktive barn og unge, men også utøvere i verdensklasse (Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund). Med støtte fra skikretsen driver de også et viktig arbeid for bevegelses- og synshemmede. Klubben har et tilbud til alle uansett nivå og ambisjoner.

Det stilles klare krav og forventinger til både utøvere og foreldre. Alle må bidra til at klubben etterlever sin visjon som blant annet sier at klubben skal ha et hyggelig miljø som er preget av en inkluderende kultur, uavhengig av ambisjon og prestasjonsnivå.»

Se bildet større

Direktør i Bymiljøetaten, Gerd Robsam, delte ut prisen til Lyn Ski, representert ved Geir Moe, Thomas Klovland og Knut Nævestad. FOTO: OSLO KOMMUNE / STURLASON

Årets ildsjel

Den andre prisen som deles ut 24. april er Årets ildsjel 2018. Den går til Helge Sæther, 46 år, i Frigg Oslo FK. Han har vært en ildsjel i klubben i 20 år, som krumtappen i Friggs arbeid med jente- og kvinnefotball. Som trener, lagleder, styremedlem, med mer har han bidratt positivt i en årrekke.

LES OGSÅ:

Lyns «rockestjerne» – OL-Simen – vendte hjem

Hvor var du da Simen Hegstad Krüger brakk staven? – Vi sov!

Simen Hegstad Krüger kommer fra en skiglad familie: Moren til OL-helt Simen med da Lyn tapetserte pallen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse