ANNONSE
Annonse

Få kamper unna opprykk, men hvor skal Lyn spille neste år?

Tomålsscorer Simensen ble dagens Lyn-gutt. Foto: Lars Opstad

Lyn sikret nok en trepoenger, søndag hjemme mot Ready. – Vi har registrert hva Vålerenga har fått av kommunen - vi trenger en stadion for de mindre klubbene også, sier Stian Nygaard, daglig leder i Lyn fotball.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2017 kl 09:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BISLETT: Oppgjøret mellom Lyn og Ready søndag kveld endte 3-2 til Lyn, etter en intens sluttspurt.

Lagene gikk uavgjort inn til pause, der Lyn var dominant i spillet. Men Ready var effektive og utnyttet Lyns feil. Lyns Anwar D'Pellegrino puttet første målet fra sin høyreside i det 18. minutt.

I det 37. minutt scorer Ready ved Torvald Storm Neergård. Men Lyn svarer rett etter pausen, i 51. minutt header Christoffer Simensen ballen i mål etter fint innlegg fra høyre. Etter dette så det ut til å bli en enveiskjøring mot bortelaget. Lyn styrer spillet, og Simensen setter dagens andre etter 74 minutter.

Fem minutter før slutt reduserer Ready ved spiller Zie David Coulibaly, og det blir en intens sluttspurt på kampen, noe hjelpetrener Klaus Pettersen mener er dagligvare.

– Det er alltid dramatikk rundt de kampene her. Hvis folk vil ha god søndagsunderholdning bør de komme på Lyn-kamper, oppfordrer Pettersen.

Greit fornøyd med kveldens framføring

Lyn-treneren, som ledet søndagens kamp etter at hovedtrener Ødegaard ble utvist mot Valdres, er stort sett fornøyd med gutta, men mener det er ting man kunne luket bort.

– Vi inviterer dem inn i kampen med det målet som kommer. Bortsett fra det, så syns jeg at vi dominerer. Gutta styrer kampen og har flere sjanser enn Ready. Noen ganger mistet vi ballen enkelt, og på grunn av dette fikk vi kontring i mot. Det brukte Ready godt, sier han.

For det ble høydramatisk de siste minuttene.

– Vi burde punktert kampen tidligere ved å sette sjansene, så hadde vi unngått å få det så spennende på slutten, sier han.

Lyn er nå på tabelltopp med 52 poeng, foran Eidsvoll TF med 46 poeng. På tredjeplass og med én kamp mindre spilt er Stabæk 2 med 45 poeng.

Er Bislett Stadion for stor? Mange tomme seter på tribunen under søndagens kamp. Antall tilskuere var 463. Her Lyns Amadou Koulibaly Conde. Foto: Lars Opstad

Storstue på Valle

Det har vært mye diskusjon i oslofotballen den siste tiden rundt Oslo kommunes tomtesalg for ny stadion på Valle til Vålerenga Fotball. Eivind Løwing (Lyn), Johnny Olsen (Skeid) og Bolek Aleksandersson (Frigg) viste sin misnøye i Aftenposten, og forventer tilsvarende ordninger til de mindre klubbene.

For dårlige baner

Både Lyn, Skeid og Frigg, tre store klubber spiller på baner som ikke er optimale. I tillegg ligger Lyn an til å rykke opp. Hvor Lyn eventuelt spiller neste år, er tema. Nordre Aker Budstikke har tatt en prat med daglig leder i Lyn fotball, Stian Nygaard.

– Vi har registrert hva Vålerenga har fått av kommunen. Selvfølgelig er det bra at Oslo får flere anlegg, men skulle gjerne sett at flere klubber fikk ta del i det. Vi trenger en stadion for de mindre klubbene, sier Stian Nygaard, daglig leder i Lyn fotball.

Hjemløse

– Vi har ingen stadion som passer for oss. Akkurat nå trener vi på kunstgress, og spiller på gress. Bislett stadion er også fortsatt litt for stor for oss, og det er dyrt å leie der. Anlegget på Kringsjå har blitt kjempefint, men er fortsatt litt for lite, med tanke på tribuneplasser, sier Nygaard.

Mange ulike løsninger har vært oppe til diskusjon, men det er mange ulike hensyn å ta.

– Akkurat nå heller vi ikke noe mer mot det ene eller det andre. Det har vært snakk om Voldsløkka, men det er ikke før om noen år, i så fall. Uansett så har vi ingen stadion i mellomtiden. Det aller beste hadde vært en ny stadion, men det går ikke nå, legger Nygaard til.

HVOR MENER DU LYN BØR SPILLE NESTE SESONG? AVGI DIN STEMME I GALLUPEN PÅ DENNE SIDEN!

Hører til på Kringsjå

Hva tenker hjelpetrener Pettersen om hvor Lyn bør spille neste år?

– Det er mange meninger rundt omkring, men jeg mener at fram til vi har et fullgodt alternativ, så kan vi spille på Kringsjå. Det er der vi trener og holder til, og det vil føre til færre skader. Vi ønsker selvfølgelig å få på plass en større stadion etterhvert, men fram til det, så syns jeg Kringsjå er beste løsning nå, sier Pettersen.

Serierunden

Ellers denne serierunden: Kjelsås i 2. divisjon sikret tre poeng hjemme mot Follo i helgen, og ligger i skrivende stund på en 8. plass på tabellen. Målscorere for Kjelsås ble Jens Bonde Aslaksrud, Håkon Snorressønn Wæhler og Lars Brotangen.

Skeid spilte borte mot serieleder HamKam, og måtte dra poengløse hjem fra Hamar, etter tap 1-2. Målscorer i det 90. minutt for Skeid ble Jens Braathen Rongved. Skeid ligger nå på 5. plass på tabellen.

Korsvoll i 3. divisjon spiller hjemme 18. september, mot Redalen, og så langt på en 4. plass på tabellen med 39 poeng.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse