ANNONSE
Annonse

– Få klubber satser like mye på spillerutvikling i barnefotballen

Glade fotballgutter på Nordre Åsen onsdag ettermiddag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Og et pionerprosjekt som trigger meg, sier ansvarlig for barnefotballen og fotballakademiet i Skeid, Morten Kampevold.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2017 kl 07:26

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE ÅSEN: Skeid har ansatt Morten Kampevold (50) som ny sportssjef for aldersgruppen 5-12 år. Morten skal styrke arbeidet med de yngste i klubben, og skal herunder også lede Skeidakademiet - til sammen rundt 800 barn.

Lang erfaring

Han har mange års bakgrunn fra fotballen, Morten Kampevold.

– Utdannet fra Norges Idrettshøgskole og har UEFA A-trenerlisens. Tidligere spiller og trenerutvikler i NFF Troms, samt utviklingstrener og spillerutvikler i henholdsvis Sandefjord Fotball og Sarpsborg 08.  I tillegg til bred erfaring fra forskjellige nivåer i klubber som Finnsnes, Start, Ullern og Follo, ramser skeid.no opp på hjemmesiden.

Det er litt småsurt vintervær onsdag denne uka. Men det legger ingen demper på lykkelige fotballgutter, som bedyrer at de skal bli proffspillere hele gjengen.

Kampevold videre.

– Jeg tror få klubber satser like mye på spillerutvikling i barnefotballen som denne. Et pionerprosjekt som trigger meg. I tillegg er Skeid en tradisjonsrik klubb som jeg også kjenner fra før, sier den nye treneren til Nordre Aker Budstikke.

Avisen er innom Nordre Åsen onsdag ettermiddag.

Tommel opp for Skeid, ifølge Morten Kampevold til venstre og Kjetil Rohde, ansvarlige for barnefotballen i klubben. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Gror godt

Som har stor tro på barnekullene.

– Ja, for der har det jo generelt i Norge egentlig vært satset minst så langt. Det er bra potensiale i barnekullene her i Skeid i hvert fall, legger han til.

Og legger samtidig til at det selvfølgelig er plass til mange flere barn på Nordre Åsen.

Sammen med Kjetil Rohde, som for øvrig denne onsdagen har 10 års jubileum som fotballtrener for Skeid, gleder den nye treneren seg til å fremover følge opp de ivrige fotballgutta. Og fotballjentene.

For skeidjentene er også i godt driv om dagen. Særlig blant 05-jentene kjenner Nordre Aker Budstikke til at det er mange ivrige og gode fotballjenter. Ikke minst Josefine Kvalsund Larsen 05 - som er tatt ut på kretslag ett år over - på 04.

Ellers er dagens for øvrig store nyhet om ny landslagstrener til herrelandslaget, ikke tema på Nordre Åsen i hvert fall.

– Morsommere å følge med på denne ivrige gjengen her, sier Kjetil, som tror at han blir i 10 år til i Skeid.

Kompetanseløft

Videre fra skeid.no står det om Morten at de med hans 100 prosent-stilling, ønsker å styrke strukturen og rammeverket for hvordan barnefotballen skal drives, ispedd et solid kompetanseløft for alle de frivillige foreldretrenerne. 

– Årlige enkle kurs, arrangert på Skeidhuset, skal sørge for at langt flere foreldretrenere blir skolert enn slik det er i dag. Dette skal gi flere glade fotballbarn og etter hvert bedre kull inn i ungdomsfotballen. Både Skeid og NFF har målsetninger om ”flest mulig - lengst mulig - best mulig”, og Morten skal nå være med på å bygge grunnmuren for dette.

Trente Kjetil

Og faktisk så har Morten tidligere også vært trener i Skeid, og blant annet hadde han da Kjetil på småguttelaget på 90-tallet. Nå utgjør de duoen som har hovedansvaret for barnefotballen i klubben på Nordre Åsen.

– Det er gøy å være tilbake i Skeid og jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle Skeidakademiet og barnefotballen til der Skeid skal være, i Norgestoppen. Med et solid grunnlag, kulturen i veggene og alle de engasjerte folkene som finnes her, så tror jeg vi skal ta store steg ganske tidlig, ifølge Morten til skeid.no.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse