Får råd av Solskjær

Kim Eugen Skogsrud er Manchester United-supporter, så derfor gleder han seg ekstra til å møte Ole Gunnar Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær er blant trenerne fotballtalentet Kim Eugen Skogsrud (14) har på denne ukens talentleir i Kristiansund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2007 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

I Kim Eugen Skogsrud har Skeid en spennende midtstopper. Nå skal 14-åringen til Kristiansund for å få råd fra flere fotballprofiler.

Grefsen: Skeids solide midtstopper fra Grefsen er blant de 25 spillerne deltar på talentleiren som går av stabelen hele denne uken. På leiren er trenerne kjente navn som Ole Gunnar Solskjær, Åge Hareide og Bjarne Berntsen.

– Veldig gøy å få være med. Solskjær synes jeg er den norske spilleren som har best holdninger, så han kan jeg lære mye av. Siden jeg er Manchester United-fan er det selvsagt også litt ekstra artig at han er trener, gliser Kim Eugen.

Ingen utgifter

Det er fotballtalenter fra hele Norge som er samlet i Kristiansund. Arrangementet er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, Ole Gunnar Solskjær og Statoil, der sistnevnte ønsker å bidra med støtte til unge fotballtalenter. Kim Eugen og de andre på leiren får dermed dekket alt av utgifter i forbindelse med oppholdet.

– Det første gangen jeg er på noe slikt. Kjenner dermed heller ingen andre som er her, sier Skeid-spilleren som kvalifiserte seg gjennom først en kretssamling, og deretter en regionsamling.

Vil lengst mulig

14-åringen legger ikke skjul på at han har store planer for fremtiden.

– Jeg håper selvsagt å komme til utlandet, men det første målet er å få spille i eliteserien. Landslaget er også et mål, sier Kim Eugen.

I Norge er Skeid favorittlaget hans, men han tviler på at klubben noen gang kommer tilbake igjen.

– Skeid er utrolig gode på talentutvikling, så det passer meg veldig godt å spille her. Dessverre er det nok ikke realistisk at klubben havner i eliteserien igjen, så da må jeg nok spille for noen andre hvis jeg skal dit, tror midtstopperen.

Fotballsommer

For Kim Eugen betyr fotballen utrolig mye, og dermed synes han det er topp å holde mest mulig på med idretten også i ferien. Talentleiren er på langt nær det eneste 14-åringen skal på denne sommeren.

– Jeg skal både på Skaw Cup og Norway Cup med laget. Vi tapte kvartfinalen i Norway Cup i fjor, så i år satser vi på å vinne, fastslår Kim Eugen Skogsrud.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse