Feirer nyttår som Wushu-proff i Kina

Kim Gibson kan se tilbake på et vellykket 2008. Her etter seier i Norgescupen i Wushu i våres.

For to uker siden flyttet Ullevål-gutten Kim Gibson til Shanghai for å trene med et av verdens beste profflag innenfor den kinesiske kampsporten Wushu.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.12.2008 kl 11:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL: Ullevål-gutten ønsker å bringe enda mer kompetanse og erfaring inn til Oslo Wushuklubb, hvor han er en av hovedinstruktørene.

I tillegg er en av målsetningene for Shanghai-oppholdet å kvalifisere seg til neste års Wushu-VM i Canada, skriver Kim Gibson i en epost til Nordreakerbudstikke.no.

Mer bordtennis enn Wushu

Gibson begynner å føle seg litt etablert i Kina etter vel to uker i øst, selv om treningen kanskje ikke helt har blitt som han hadde tenkt seg.

– Ærlig talt har jeg vel sålangt utviklet meg mer som bordtennis-spiller enn wushu-utøver her nede, men det bildet blir forhåpentligvis ganske annerledes i juni, skriver Gibson i bloggen sin fra Kina.

LES OGSÅ: EM-medaljen glapp så vidt

Sterke resultater

Gibson kan se tilbake på et svært vellykket år når klokken slår tolv 31. desember i Shanghai.

I april stakk han av med både en gullmedalje og en sølvmedalje i Norgescupen i Wushu. Denne suksessen fulgte han opp med en sterk sølvmedalje på verdens største kampsportgalla i London. I slutten av juni tok Gibson endelig sin første internasjonale gullmedalje i i Czech Wushu Open.

– Jeg ble fullstendig sjokkert og fulgte spent med på siste deltaker. Da mitt første internasjonale gull var et faktum, var jeg helt i vantro, sa Gibson til Nordreakerbudstikke.no i etterkant av stevnet.

LES OGSÅ: – Helt i vantro!

– Et ubegripelig år

I EM i Polen i høst nådde ikke Gibson helt opp til pallplass, men tangerte begge sine plasseringer fra EM i 2006.

Gibson betegner selv 2008 som "et ubegripelig år", både for seg selv og Oslo Wushuklubb.

– Vi hadde aldri i livet drømt om at 2008 skulle gjøre oss til en av Norges mest suksessrike kampsportklubber uansett stilart, både nasjonalt og internasjonalt, skriver Gibson i en epost fra Kina.

– Nå skal vi jobbe hardt fremover for å opprette holde vår posisjon som en av Norges ledende klubber, og ikke minst for å fortsette å ha det unikt gode treningsmiljøet vi har klart å skape, skriver han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse