Fem medaljer til unge sykkelstjerner

Andreas Døssland.

De unge rytterne fra Sportsklubben Rye hentet hjem fem medaljer fra ungdomsmesterskapet i landeveissykling og terrengsykling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.08.2006 kl 14:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Andreas Døssland, Torjus Bern Hansen og Sylvi Sommer.

Jessheim/Hafjell: Ryeungdommene imponerte stort på landeveis-mesterrkapet på Jessheim og ungdomsmesterskapet i terrengsykling i de krevende løypene på Hafjell. Etter strålende innsats fra de unge rytterne kunne Andreas Døssland (13) stolt ta med seg gull og bronse i henholdsvis 34 km fellesstart og 10 km tempo, mens Sylvi Sommer (14) fikk bronse og sølv på de samme distansene. Døssland vant fellesstarten etter en suveren spurt og tok, til tross for løs girkrans og subbende bremser, bronsemedalje på temporittet. I tillegg gikk Sommer helt til topps og ble ungdomsmester i terrengsykling på Hafjell. Her fikk Døssland en 6. plass i sin klasse, mens Endre Sommer i juniorklassen klarte en 6. plass i den harde konkurransen. 10 år gamle Torjus Bern Hansen fra Rye var den raskeste terrengsyklisten i aldersgruppen 10-12 år.

Interessen for sykkelsporten er, blant annet takket være Tour de France, større enn noen gang. Med store og små teller Ryes ungdomsgruppe mer en 50 ivrige syklister. I terrengsykling har Rye organisert trening fra Sognsvann hver mandag og onsdag, mens landeveis sykling foregår på torsdager i Maridalen. Med nylagt asfalt i Maridalen er forholdende for landeveissykling blitt vesentlig bedre, kan Einar Døssland som treningsansvarlig for ungdomsgruppa i Rye opplyse.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse