Korsvoll - Lyn 1-3: Fem minutter fra ekstraomganger

har sendt Lyn opp i 1-2 ledelse fem minutter før slutt.

Etter 85 spilte minutter sto det utrolige 1-1 på Korsvollbanen mellom Korsvoll og Lyn. Da sendte Trygve Velten gjestene i føringen, og kampen var avgjort.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2008 kl 22:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

scoret to i Lyn 2s kamp på mandag, og scoret det avgjørende målet mot Korsvoll.

Se bildet større

hadde kort vei hjem etter å ha sendt Korsvoll ut av cupen.

Se bildet større

sender vertene i ledelsen 12 minutter ut i andre omgang.

KORSVOLL: Den første omgangen bar preg av divisjonsforskjellene, og Lyn hadde ballen og skapte sjanser hele omgangen. Men Korsvoll kjempet med alt de hadde og klarte på mirakuløst vis å gå til pause med 0-0. Hjemmefansen strålte av stolthet i pausen over å ha klart det resultatet etter 45 minutter.

12 minutter av den andre omgangen er spilt da Korsvollspiller Torbjørn Melhuus skyter et skudd i tverrliggeren bak Lynkeeper Eddie Gustafsson. Ballen spretter ut i feltet som en prosjektil, og der dukker dagens Korsvollmann opp, Lasse Brandal. Han stupheader ballen i mål og Korsvoll leder sensasjonelt over laget som ligger hele 35 plasser høyere i ligasystemet.

Kjapp utlikning

Rett etter ledermålet til Korsvoll går Lyn i angrep, og en Korsvollspiller treffer ballen med hånda innenfor sekstenmeteren. Espen Hoff er sikker fra straffemerket og utlikner.

Kampen står og bikker en liten stund, men det er Lyn som har det største overtaket. Trygve Velten ble byttet inn for Kim Holmen like etter utlikningsmålet og var mannen som roet Lyn-nervene fem minutter før slutt. Velten scoret to mål i Lyn 2s kamp på mandag, og trener Henning Berg visste at han kunne bli en joker mot Korsvoll.

- Trygve er en smart spiller med andre ferdigheter enn mange andre, og han scorer mye mål, sier Berg.

Velten har kommet inn som innbytter i et par av kampene i Tippeligaen, men Berg mener han må fortsette å jobbe hardt med tempoet og fysikken for å spille seg til fast plass.

- Jævlig moro

Dagens Korsvollmann, Lasse Brandal, var veldig fornøyd med hvordan Korsvoll gjennomførte matchen, og innrømmer at han trodde det kom til å bli ekstraomganger like før Veltens scoring.

- Det var jævlig gøy idag, og vi kom bedre med i andre omgang. Jeg rakk ikke tenke så mye på det, men jeg trodde det kom til å bli ekstraomganger før de scoret 1-2 målet, sier han.

Han forklarer at han var på rett plass til rett tid når han scoret, for alt skjedde så fort.

- Det gikk fort og ballen spratt hardt, men jeg klarte å treffe og den gikk forbi keeperen, smiler han.

Han har ingen problemer med å ønske "naboklubben" lykke til videre i cupen selv om Korsvoll kunne stått for rundens cupbombe på Korsvollbanen.

Lokal helt

Han bor et steinkast unna Korsvollbanen, er medlem i supporterklubben til Korsvoll og spiller midtstopper på Lyn. Det var en spesiell kamp for tidligere Korsvollspiller Mads Dahm onsdag kveld.

- Det var veldig gøy å spille mot Korsvoll. De har mange gode spillere, så det ble ganske spennende, sier han.

Han sier at mye lå til rette for at Korsvoll kunne tatt Lynskalpen i cupen, men han visste at de kom til å få mange sjanser.

- De gir alt i en sånn kamp, og det er vanskeligere for oss å skape målsjanser. Men vi visste at vi kom til å styre mye av kampen, og at det ville gi oss muligheter for scoring, sier Korsvollsupporteren og Lynmidtstopperen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse