Festet grepet i opprykkskampen

Tomasz Sokolowski er på vei tilbake fra skade, men innrømmer at det fortsatt gjenstår mye.

KFUM sjokkerte Lyns a-lagsstjerner ved å lede 1-0 til pause, men etter hvilen viste Lyns rekruttlag klasse. Dermed festet samtidig laget grepet om den ene plassen som gir kvalifiseringsspill til 2. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.06.2007 kl 11:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kim Holmen jaget konstant scoringer på topp for Lyn-rekruttene, og noterte seg også for to nettkjenninger i storseieren over KFUM.

Kringsjå: – Lyn har et mål om at rekruttlaget skal rykke opp i år, så derfor var denne kampen utrolig viktig, sier Lyns Tomasz Sokolowski som fullførte samtlige 90 minutter på kunstgresset på Kringsjå.

KFUM kom til kampen uten ett eneste avgitt poeng, og for Lyn som lå to poeng bak før oppgjøret – var det derned snakk om å stable et best mulig lag på beina. Det endte med bare a-lagsspillere fra start – og et mannskap man neppe har sett mange ganger i 3. divisjon før.

Kjappe scoringer

– Men det er ikke synd på KFUM. De må også tåle å tape iblant, smiler Sokolowski.

Han fikk se gjestene ta ledelsen på straffespark etter en halvtime av 1. omgang. Både Kim Holmen og Dylan Macallister hadde gode muligheter for Lyn i 1. omgang, men ballen ville ikke inn i nettet.

Etter hvilen løsnet det imidlertid for Lyn – både spillemessig og foran mål. To scoringer av Holmen og ett mål av Macallister på straffe på fem minutter, gjorde så vertene plutselig hadde snudd til 3-1. Da så kampen også kjørt ut. Lyn puttet riktignok på ytterligere to scoringer, slik at det til slutt ble en meget komfortabel seier.

– Vi fikk virkelig en "flying start" på 2. omgang. Det gikk bra for oss da vi virkelig begynte å spille fotball etter hvert, sier Sokolowski.

Langt igjen

"Soko" har bare trent med ball i én uke, etter at han ble skadet 20. mai.

– Men det er gøy å komme i gang igjen. Det var godt å spille 90 minutter i denne kampen, men jeg føler fortsatt det er langt igjen til der jeg skal være, sier Lyns midtbanespiller.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse