ANNONSE
Annonse

Fikk mange hundre tusen kroner

Fra venstre: Thomas Fosse (Gjensidigestiftelsen), Ole Henrik Støren (Styreleder Ullevål Idrettslag) takker Fosse, i Traktor: Finn Ericsson (banemester), Rune Indrevoll, Tor Audun Sørensen og Tore Rønning (medlemmer Hovedstyret). Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Og klubben ønsket seg aller mest en traktor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2017 kl 08:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: Hvert år deler Gjensidigestiftelsen ut 200 millioner kroner til positive tiltak rundt omkring i landet. Blant annet til prosjekter og aktiviteter som er med på å gjøre Norge sunnere, tryggere og mer aktivt, og også til aktiviteter som fremmer mestring.

- Ullevål Bandy leverte en veldig god søknad, og ble en av de heldige i år, forteller Thomas Fosse, tillitsvalgt i Oslo fra Gjensidigestiftelsen.

- Vi får hvert år inn mange søknader, fra over hele landet. Rundt 1200 prosjekter hvert år,får godkjent søknadene sine, forteller Fosse videre.

Ikke mange uteis-baner

400.000 blanke kroner fra Gjensidigestiftelsen bidrar til kjøp av en så godt som ny traktor på Bergbanen, i tillegg til 90.000 kroner fra Sparebankstiftelsen.

Den forrige traktoren var veldig sliten, og på tide å få byttet den ut.

- For oss er det viktig at barn og unge har et variert aktivitetstilbud, og kunstisbanen her på Berg er relativt unik. Det er ikke veldig mange uteis-baner her i hovedstaden,og vi vet at det er mange som bruker tilbudet, fortsetter Fosse.

- En utendørs kunstskøytebane er genialt til flere ting, både bandy og skuddtrening med kølle, eller kanskje til en romantisk date på skøyter?

LES OGSÅ: Hvor mange idrettsbaner ligger nesten på motorveien?

Ny traktor på plass på Ullevål, og banesjef Finn Ericsson gleder seg nok til isen er på plass, og traktor i arbeid. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Gull verdt

Issjef Finn Ericsson forteller at traktoren er gull verdt for klubben.

- Denne traktoren gjør at vi kan holde banen ikke minst mer åpen, og det blir lettere og mer effektivt å holde den vedlike, fjerne snø og lignende, sier banesjefen.

I tillegg bidrar traktoren til mindre dugnadsarbeid og lavere kostnader for klubben, som igjen bidrar til at flere barn får mer tid til å ha det moro på isen.

Det er Ullevål IL som er ansvarlig for driften av Bergbanen Kunstisbane - det er klubben, og ikke kommunen, som er ansvarlig for å holde traktor med nødvendig utstyr.

- Tusen, tusen takk til bidragsyterne. En driftssikker traktor vil gi mer sunn aktivitet på isen for alle, organisert som uorganisert. Denne traktoren gitt av Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen er et fantastisk bidrag til lokalsamfunnet som vil glede barn og unge i årene fremover, legger Ole Henrik Støren til, leder i hovedstyret i Ullevål IL.

LES OGSÅ: Ullevålspillere til VM - Som bestefar sin...

Snart is

Det er nesten litt sommeraktig ved Ullevåls Bandys klubblokaler og på banen som snart blir is, i strålende sol mandag.

Men, det er ikke veldig lenge til isen kommer.

- Vi er nok først i Norge med uteis, baneforholdene og underlaget er så bra, at vi nok kan legge is her i midten av neste måned, forteller Ericsson.

Det er ikke bare aktive Ullevål bandyspillere som bruker isen, den er også åpen for alle andre.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse