Aktivitetsdag for funksjonshemmede: Finn din idrett!

Blinde Daksha Sriragulan (17) fra Groruddalen svømmer aktivt. Her konkurrerer hun under Obos-cup på Nordtvet bad i mai. Arkivfoto: Carina Alice Bredesen

Blinde Daksha Sriragulan (17) lar ikke funksjonshemningen stoppe henne fra å konkurrere i bassenget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2008 kl 11:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Oslo Idrettskrets ønsker at flere funksjonshemmede skal gjøre som Daksha fra Groruddalen, og hive seg med i idrettens verden.

Derfor arrangerer kretsen for første gang en egen aktivitetsdag for funksjonshemmede denne høsten.

– Det er mange som er nysgjerrige, men som ikke vet hva slags tilbud som finnes. Men møter de opp på aktivitetsdagen skal jeg love deg at de finner ut at det er noe for enhver smak, sier Anne-Britt Nilsen. Hun er nestleder i Oslo Idrettskrets og leder av Utvalg idrett for funksjonshemmede.

– Åpent for alle

Aktivitetsdagen går av stabelen mens de norske paralympicsdeltakerne jakter medaljer i Beijing. Men Nilsen understreker at deres arrangement er et lavterskeltilbud.

– Vi har ingen tidtaking eller konkurranser, dette er en workshop der de ulike idrettene får mulighet til å vise seg fram, mens de som møter opp kan prøve seg på det de har lyst til.

– Det er åpent for alle typer funksjonshemming og for folk i alle aldre, legger Nilsen til.

Håper på 1000 deltakere

Ordfører Fabian Stang skal åpne aktivitetsdagen, og i tillegg skal Katelyn Garbin ha en oppvisning i rytmisk gymnastikk. Sistnevnte har flere gullmedaljer fra Special Olympics World Games.

Utover det blir kjendisfaktoren lav.

– Dette skal dreie seg om at folk med funksjonshemming skal finne en idrett de liker og kan tenke seg å fortsette med, sier Nilsen, som håper på 1000 deltakere.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse