Platini besøkte Skeid: – Følg fotballdrømmen

Klar tale: Michel Platini jobber hardt for å ta vare på fotballen i Europa. I dag var han på besøk hos Skeid.

Fire unge skeidspillere fikk oppleve fotballstorheten og UEFA-presidenten Michel Platini på nært hold på Nordre Åsen i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.10.2008 kl 09:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Skeidgutta (f.v.) Phillip Nygaard, Erik Wold, Håvard Moseby og Iver Ukkestad (alle 9 år) syns det var stas at UEFA-president og tidligere fotballstjerne Michel Platini kom på besøk til hjemmebanen deres.

Se bildet større

Styreleder i Skeid, Eldar Hansen, overrakte UEFA-presidenten en knallrød skeidtrøye med nr. 10 og "Platini" på ryggen.

Se bildet større

Det offisielle blir unnagjort på slutten av pressekonferansen i Skeids klubbhus i ettermiddag. Platini overrekker UEFA-vimpelen til fotballpresident Sondre Kåfjord.

Se bildet større

- Vi er ikke så originale vi, ler fotballpresident Sondre Kåfjord, da han overrekker en norgetrøye med nr. 10 og "Platini" på ryggen. - Jeg har et helt rom med slike trøyer fra hele Europa, kontrer Platini latterfullt.

NORDRE ÅSEN: Med stjerner i øynene og tusj, papir og fotball for hånden var firkløveret Phillip Nygaard (9), Erik Wold (9), Håvard Moseby (9) og Iver Ukkestad (9) på autografjakt på Nordre Åsen for noen timer siden.

– Kjempestor fotballspiller

Selveste UEFA-president og tidligere landslagsspiller og EM-vinner for Frankrike – for mange regnet som en av verdens beste fotballspillere gjennom tidene – Michel Platini (53), gjestet nemlig Nordre Åsen og Skeid i ettermiddag.

– Han har jo vært en kjempestor fotballspiller, og har spilt med Zidane, sier Erik ivrig.

– Pappa er en stoooor fan, legger Iver til.

Håpefulle

Guttene fra Disen og Grefsen, og som alle spiller i Skeid, håper selvsagt å gå i Platinis fotspor og bli fotballproffer selv en dag.

– Det er drømmen, gliser gutta.

Og Platini har et godt råd til de unge og håpefulle:

– Følg fotballdrømmen!

– Jeg ville bare spille fotball hele tiden

Da Michel Platini var på alder med de fire autografjegerne var det bare fotball som sto i hodet på ham.

– Jeg ville bare spille fotball hele tiden, og min største og eneste drøm var å spille fotball og score mål, samt ikke slippe inn noen, forteller Platini til ostkantavisa.no.

– Det er en enkel filosofi, men det fungerte, smiler UEFA-presidenten.

Lærer å vinne og tape

I tillegg mener Platini at det å spille fotball er en viktig sosialiseringsfaktor for barn og unge.

– Spillet lærer deg å håndtere både det å vinne og det å tape. Det forbedrer de sosiale evnene våre, fordi man er del av et lag, sier Platini til ostkantavisa.no.

– Hvis en spiller er bedre enn deg, må du lære å takle sjalusi for eksempel. Alt må fikses innad i laget, og hvordan gjør man det? Slike ting lærer vi av, fortsetter Platini.

Siste stopp

Nordre Åsen var siste stopp på UEFA-presidentens norgesbesøk i dag. Tema var organisering av breddeklubber og hvordan treninger for barn og unge blir lagt opp.

– Skeid var et naturlig valg, i og med at de har gode tradisjoner med å være både en bredde- og en toppklubb. Her kan vi vise fram hele verdikjeden i en norsk fotballklubb, begrunner informasjonssjef i NFF, Roger Solheim.

Integrering

Skeid var naturligvis beæret over det fine besøket.

– Dette er først og fremst en artig sak, det er moro å være vertskap for UEFA-presidenten, og en verdensstjerne som Platini, smiler daglig leder i Skeid, Terje Martinsen.

– Hva har Skeid å lære bort til UEFA?

– Vi har prøvd å vise fram at vi er gode på integrering, og at vi tar vare på ungdommen. Og hvordan vi kombinerer å være en klubb med både bredde og topp. Talentutvikling har vært et kjennetegn for Skeid i flere år, og vi har prøvd å vise fram hvordan vi legger til rette for det, sier Martinsen.

Skeidtrøye

Da både pressekorpset og de fire autografjegerne hadde fått sitt, kunne en stolt styreleder i Skeid, Eldar Hansen, overrekke en skeidtrøye med nr. 10 og «Platini» skrevet på ryggen, samt et «Sa-sa-sa»-skjerf.

– Vi er glad for at han kom hit, smiler de fire skeidgutta, som alle har fått UEFA-presidentens signatur skriblet både på papir, fotball og trøye.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse