Folkefest på Ullevålseter

God stemning på Ullevålseter i helgen. Mange møtte opp for å hoppe eller se på. FOTO: PRIVAT

Et blaff av tidligere tiders hoppmoro på Ullevålseter i helgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2018 kl 10:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅLSETER: Ullevålseter har ikke bare vært turmål med kakao og varme boller for markabrukere til fots og med langrennsski i Nordmarka. Ullevålseterbakkene lå i lia vest for det velkjente serveringsstedet. I den største var det mulig å hoppe 35 meter, ifølge informasjon fra Skiforeningen.

Kjørte opp lastebillass

Det har vært flere hoppbakker i området. Maridalens Venner nevner Sagstubakken ved Greveveien, Bruabakken ved Hammeren, Sinoberbakken, Grytebakken og Dambakken øst for Sandermosen stasjon, som noen eksempler.

– På 40-, 50- og 60-tallet ble det kjørt lastebillass med folk fra byen opp for å hoppe i bakken på Ullevålseter. Det var mye liv og røre der på kveldene. Det har vært stille i bakken der en stund nå. Så, derfor så jeg muligheten for å lage et lite hopp-show igjen, sa Pål Anders Ullevålseter, da han gravde frem den gamle bakken på Ullevålseter, og arrangerte hopprenn sist vinter.

Se bildet større

Noen av Ullevålseterbakkene fotografert i 1951. FOTO: Widerøes Flyveselskap / Helge Skappel / Oslo byarkiv

Rallykjørereren som har vokst opp på Ullevålseter vant nylig Farmen Kjendis på TV2.

Folkefest

Lørdag var det klart for mer hoppmoro på Ullevålseter. Det ble en folkefest, med uteboder med all slags servering som toppet seg med Nordmarkas vørterøl. Grilling av pølser og hamburgere og musikkanlegg med diverse jazzinnslag. Speakeren leverte innslag og gode historier.

Se bildet større

Pål Anders Ullevålseter sammen med Gjermund Fluge Ulleberg på 9 år. Han deltok i hopprennet i helgen, men falt etter et hopp på 14 meter og måtte så over 2.omgangen. FOTO: PRIVAT

Mange av hopperne deltok med slalåmutstyr, men også hoppski og gamle treski med kandahar ble brukt.

Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til var det lengste hoppet på 21 meter. Og det var Helge Stangeby-Nielsen som vant, crosskjører og kompis av Pål Anders.

Mye snø gjorde det litt krevende å unngå litt løse forhold, så ikke alle greide å stå på bena.

OL-hopper

Se bildet større

Pål Anders og faren, Reidar Otto, fotografert i 2017. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Selv om hopp-showet i helgen var åpent for amatører, og alle som ville delta, har Ullevålseter fostret gode skihoppere – slik som Reidar Otto Ullevålseter:

– Fattern hoppet med OL-fakkelen i Oslo i 1952, han var Norges beste juniorhopper på den tiden, men var for ung til å hoppe under OL. Han syns det er stas at det blir litt liv i bakken igjen, har Pål Anders tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Det er mange gode historier fra Ullevålseter: Har du hørt om natten Louis Armstrong kjørte kanefart til Ullevålseter, og ble der ut i de små timer?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse