Forspilte sjansene

Kjelsås viste gode tendenser, men kom til kort mot Odd Grenland 2 som stakk av med alle tre poengene i serieåpningen.

Kjelsås møtte et sterk Odd Grenland 2, men burde så absolutt tatt tre poeng i første seriekamp. – Jeg burde scoret to-tre i første omgang, innrømmer kaptein Martin Hansen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2007 kl 22:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Grefsen: Det var en annen Martin som kom på scoringslista da Kjelsås tapte 2-3 for Odd Grenland 2 hjemme på Grefsen Stadion i kveld. Kjelsås sin første scoring i årets sesong kom selvfølgelig etter en overgang. Midtbanespilleren Martin Sandell setter fart, spiller veggspill med kaptein Martin Hansen og kommer seg foran Odd-forsvarerne. Iskaldt setter han ballen til høyre for keeper. Det står 1-1 etter 25 minutter.

Opp mot sitt beste

Odd Grenland 2 hadde 8 spillere fra førstelagstroppen med mot Kjelsås i dag og var det laget som kom best i gang foran 161 tilskuere på Grefsen i sola på Grefsen i kveld. Etter 13 minutter ordner midtbanegeneral Trond Viggo Toresen 1-0 til gjestene. Men så tok Kjelsås over kampen. Med oppofrende forsvarsspill nekter de blå å slippe til Oddrane. Pluss på entusiastisk overgangsspill så har du et Kjelsås-lag opp mot sitt beste.

– Dette er antakelig det beste laget Odd kommer til å stille i år, og jeg syns vi er helt på høyde, sier trener Jan Aksel Odden etter kampen. Han er utrolig skuffet over at de rotet bort tre poeng.

– På 2-1 burde vi kontrollert det inn. I stedet blir vi nonchalante og begynner å gjøre ting vanskelig, fortsetter trener Odden.

– Utrolig surt, mener han.

Alene mot keeper

For Kjelsås hadde mer enn nok muligheter til å avgjøre kampen tidlig. Blant annet burde kaptein Martin Hansen stått på scoringslista.

– Det var helt for j.. at vi tapte. Jeg tar mye at det på min kappe. I første omgang burde jeg scoret minst to eller tre, sier spissen etter kampen. Hansen bommer blant annet to ganger alene mot keeper. Han er synlig forbanna over tapet, men ser likevel videre.

– Men vi har jo noe bra på gang her. Det er masse kamper igjen så dette er ikke noe å grine over, sier kapteinen.

Vinner sjansestatistikken

Det kunne se ut som lufta gikk litt ut av Kjelsås etter at de gikk til pause på stillingen 2-1.

– Vi snakket i pausen om at dette ikke var over, og at en 2-1-ledelse ikke er en sovepute. Vi var innstilt på å trøkke til i 2. omgang også, sier han. Dessverre slapp Kjelsås gjestene inn i kampen igjen etter hvilen. Etter bare ett minutt spill klemmer Odd Grenland 2 sin venstreving et skudd fra rundt 25 meter. Ballen går rett mot keeper Frode Larsen, men ballen går i sikksakk i lufta og rett i nota over hodet til Larsen. 2-2. Odd presser Kjelsås bakover og byr også på et par skudd til som blir barnemat for Larsen. Kjelsås derimot et nokså giftige når de kommer på overganger.

– Vi er ikke effektive nok i dag. Vi vinner helt klart sjansestatistikken i dag, bare så synd at man ikke vinner fotballkamper av det, sier trener Odden.

Alle i angrep

Når bortelaget attpåtil går opp i ledelsen 3-2 etter slurv i forsvaret føles det ganske urettferdig. Og herfra og ut rendyrker Kjelsås det som tidligere har vært kjennetegn nummer én, langpasningene. For selv om Jan Aksel Odden har åpnet for mer spill gjennom midtbanen og variasjon i angrepsspillet peiser de mot slutten av kampen bare lange baller fremover mot fire-fem mann på off-sidelinja.

– Men akkurat når vi sender alle folk fremover begynner vi plutselig å drille i forsvar, sier Odden fortvilet. For langpasningene satt ikke mot slutten av kampen, ei heller innleggene fra høyre, som Kjelsås har scoret mange mål på i vinter.

– Vi stresser og får panikk bakover og presisjonen mangler fremover. Utrolig kjipt å tape i dag, sier Odden. Kampen ebber ut og Oddrane vinner 3-2.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse