Fortjent hyllest

Søndag ble Lyn slått ut av årets NM av et Lillestrøm-lag med griseflaks og englevakt på én gang. Lyn viste helt andre takter enn det vi så uken før, o...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2007 kl 09:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Søndag ble Lyn slått ut av årets NM av et Lillestrøm-lag med griseflaks og englevakt på én gang. Lyn viste helt andre takter enn det vi så uken før, og Bastionen svarte ved å synge høyere enn de har gjort på lenge.

For før kampen var det litt murring i luften rundt Ullevaal. Blør gutta for drakten? Hvorfor løper de ikke mer og hvor er engasjementet, har flere medlemmer av Bastionen undret seg over den siste uken. Den murringen ble forvandlet til gjensidig respekt mellom spillere og supportere utover kampen, og da Tomasz Sokolowski applauderte Bastionen under et opphold i spillet, responderte fansen ved å synge kampen igjennom. For publikum på motsatt side av banen var det flott syn, og rørende å se etter den siste tidens motgang.

Søndag venter Strømsgodset på Ullevaal, og hvis Lyn skal klare å ta sin første trepoenger etter ferien, er vi dønn avhengig av tilsvarende støtte i den kampen. Før cupkampen mot Lillestrøm var det klistret opp hvite lapper på alle setene på Postbanken nedre der tidligere leder av Bastionen Magnus Wattne kom med en appell:

"Lyns stolthet og ære står på spill. Om ikke gutta på banen ivaretar dette, så kan du gjøre det på tribunen. Ikke ta lett på dette ansvaret. Vi er Lyn. Vi er dagens representanter for 111 års stolt fotballtradisjon på Oslos vestkant. Reis opp og syng med."

Denne appellen bør etter min mening være gjeldende før hver eneste kamp, og mye av det Wattne oppfordrer Bastionen til å gjøre, er det samme Bastionen oppfordrer spillerne til å gjøre. Nøkkelordene er stolthet, innsats og ansvar, og gir man så mye av seg selv på tribunen at man føler seg stolt etterpå spiller det ingen rolle om motstanderfansen kommer fra indre Oslo øst eller Romerike. Da har man gjort det beste man kan, og mot LSK forrige søndag var dette i aller høyeste grad tilfellet for Bastionen, og jeg tror hele klubben var meget stolte over innsatsen.

Før laget skal i ilden på søndag er det mye annet som skjer i Lyn-land. I dag er det et åpent møte mellom Lyns administrasjon, sportslige ledelse og Bastionen i Colosseum på Ullevaal Stadion. Der skal de ulike personene i Lyns ledelse redegjøre for status i klubben, og ikke minst komme litt inn på hva som skjer i forbindelse med ny stadion og klubbhus. Henning Berg og Torgeir Bjarmann vil være tilstedet og fortelle litt om fremtidsplaner og sportslig status, før man avslutter seansen med en halvtimes diskusjon, der Bastionen får mulighet til å stille Lyn-ledelsen spørsmål.

På lørdag inviterer Lyn barn på skoler i hele Oslo vest til en åpen trening på Ullevaal Stadion, der det blir salg av mat og drikke, felles lagbilde med fansen og spillerne etter treningen, og ikke minst sosialt samvær på Eventyrplassen fra klokken 14:00 utover. Der vil Bastionen også være tilstedet, og det blir muligheter for autografer av Lyns spillere, og smaking av deilig grillet lammekjøtt servert av Eventyrplassen Vannførerlag.

Derfor er det igjen grunn til å grave seg ned selv om det har buttet litt imot i det siste. Vær heller stolt av at du holder med Oslos beste lag, vis det til alle på gaten og på jobben, og forbered deg på å spille en viktig rolle når Lyn nå snur trenden mot Strømsgodset på søndag.

Vi sees klokken 18 på Ullevaal Stadion på søndag.

Fotballhilsen

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse